Hij heeft zijn haar al 6 jaar niet meer gewassen met shampoo: “nu valt het niet meer uit”

Janine

25 November 2022

Hij heeft zijn haar al 6 jaar niet meer gewassen met shampoo: “nu valt het niet meer uit”
Advertisement

Ieder van ons zou zichzelf altijd perfect willen zien, al die details verbeteren die we niet mooi vinden. Een van de aspecten waar mannen het meest gevoelig voor zijn, is haar. Wanneer een jonge man, of zelfs een oudere man, begint te zien dat de haarlijn terugtrekt, kan hij nauwelijks gerust zijn. Pas na verloop van tijd zal hij deze situatie kunnen accepteren. Eerst proberen we het op alle mogelijke manieren te voorkomen, misschien door een bepaalde shampoo te gebruiken of door alternatieve methodes.

Het is moeilijk te accepteren om kaal te worden, daarom experimenteerde deze man, toen hij begon te denken dat hij ze zou kunnen verliezen, met een alternatieve methode om sterk en zacht haar te behouden.

via _nickcoetzee/TikTok

Advertisement

_nickcoetzee/TikTok

Nick Coetzee, op sociale media bekend onder de naam _nickcoetzee, wilde via een video op Tik Tok zijn ervaring met haaruitval delen en hoe hij dit probleem wist op te lossen.

Toen hij nog student was, begon hij de ervaring te accepteren van het observeren van zijn haar dat hij, na elke douche, in de douchebak zag liggen en weggleed, samen met het water. Elke keer werd de hoop om gezond haar te blijven hebben steeds minder. Tot hij op het idee kwam: stoppen met wassen (hij gebruikte ook geen conditioner meer). De beslissing kwam toen hij begon te vermoeden dat de chemische stoffen in deze producten de oorzaak van het probleem waren.

Velen geloofden niet dat Nick gelijk kon hebben, maar nu zullen ze van gedachten moeten veranderen. Na 6 jaar geen shampoo meer te hebben gebruikt om zijn haar te wassen, is zijn haar weer dik en zacht.

_nickcoetzee/TikTok

Hij was nog een student en elke dag zag hij talloze haren op zijn shirt, zo erg zelfs dat hij altijd een reserve exemplaar bij zich had. Vanaf dat moment koos hij ervoor om geen chemische producten meer te gebruiken. Deze beslissing bleek de juiste. "Verrassend genoeg is mijn haar een stuk gezonder geworden en nu heb ik ontdekt dat er een hele beweging rond deze theorie bestaat, het heet de #nopoomovement. Veel mensen zijn het niet eens met mijn keuze omdat ze geloven dat het haar vet wordt. Ze hebben gelijk, maar dit duurt ongeveer twee tot drie weken. Na deze periode keren je natuurlijke oliën terug en kan je haar weer extreem gezond worden, zonder het opnieuw te hoeven wassen."

Heeft Nick gelijk? Wat denk jij?

Advertisement