Hij huurt een appartement voor de nacht en vindt een verborgen camera

Janine image
door Janine

02 December 2022

Hij huurt een appartement voor de nacht en vindt een verborgen camera
Advertisement

De meeste mensen houden van reizen, nieuwe plaatsen leren kennen, nieuwe culturen. Maar als je van stad of staat verandert, nadat je hebt uitgezocht hoe je daar moet komen, is het eerste wat je doet een slaapplaats zoeken. Een van de belangrijkste keuzes is die van het boeken van een kamer in een hotel of het huren van een appartement.

De hoofdpersoon van het verhaal koos voor deze tweede optie, jammer echter dat hij bij het betreden van het huis een vreemd detail opmerkte, dat hij wilde filmen en vervolgens op sociale netwerken wilde delen om al zijn volgers te waarschuwen. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via mateusbandeiraoficial/TikTok

Advertisement
mateusbandeiraoficial/TikTok

mateusbandeiraoficial/TikTok

Zijn naam is Mateus Bandeira, een 28-jarige man die een appartement had gehuurd (via de bekende site van Airbnb) in Campinas, São Paulo. Alles leek perfect te zijn, maar toen hij het huis binnenkwam, moest hij denken aan een oude video, waarin gebruikers werden gewaarschuwd bij het betreden van gehuurde ruimtes, omdat er verborgen camera's konden hangen. Om deze reden ging de man op zoek naar sporen van deze spionagecamera's.

Advertisement
mateusbandeiraoficial/TikTok

mateusbandeiraoficial/TikTok

Hij begon meteen het hele appartement te doorzoeken totdat hij merkte dat de digitale wekker ook een kleine videocamera had.

"Ik deed de zaklamp van mijn mobiele telefoon aan, richtte hem op een tv-scherm dat voor het bed stond, en eronder zat een soort router met een digitale klok erop. Ik vond een camera. Ik ging meteen op internet kijken en zocht datzelfde model. Op dat moment voelde ik me niet meer veilig, want het was alsof ik mijn privacy niet meer had".

mateusbandeiraoficial/TikTok

mateusbandeiraoficial/TikTok

De man nam onmiddellijk contact op met de site waar hij het appartement had gehuurd, die prompt antwoordde en uitlegde dat degenen die het huis beschikbaar stellen videobewakingsapparatuur kunnen gebruiken. Het belangrijkste aspect is echter privacy, daarom is het noodzakelijk dat gasten worden gewaarschuwd, maar vooral dat deze apparaten niet op gevoelige plekken worden geplaatst, zoals slaapkamers of badkamers.

Om deze situatie te voorkomen, heeft Mateus ervoor gekozen om hierover advies te verspreiden op zijn sociale netwerken.

Wat denk jij hiervan?

Advertisement