Ze laat alles achter en gaat op 63-jarige leeftijd in een camper wonen: “Ik heb mijn vrijheid gevonden”

Janine image
door Janine

02 Januari 2023

Ze laat alles achter en gaat op 63-jarige leeftijd in een camper wonen: “Ik heb mijn vrijheid gevonden”
Advertisement

Vrijheid is een van de grootste geschenken waar de mens gebruik van kan maken. Er zijn individuen die op een bepaalde plek niet stil kunnen staan, de behoefte voelen om te reizen, nieuwe steden en culturen ontdekken, verborgen gebieden verkennen. Het zou leuk zijn om elke dag op een andere plek wakker te worden, het zou zijn alsof je elke dag een nieuw avontuur beleeft.

Toen deze vrouw een kans zag, nam ze deze meteen. Ze liet alles vallen, kocht een camper en begon door Engeland te reizen. Weinig mensen zouden die moed hebben gehad.

via The Guardian

Advertisement

De hoofdrolspeelster van het verhaal heet Siobhan Daniels, ze is 63 jaar oud en is een voormalige journaliste van de BBC South East uit Tunbridge Wells in Kent, Verenigd Koninkrijk. Haar baan beviel haar niet, elke dag kwam ze steeds vermoeider thuis en met maar één gedachte in haar hoofd, om van baan te veranderen en zich vrij te voelen. Toen ze de kans zag, greep ze die meteen, kocht een camper van 45.000 euro en begon aan haar reis.

"Ik voel me vrij, ik hoef niet eens de huur te betalen". Siobhan heeft tijdens haar constante reizen echter een vaste stopplaats in Dorset, een boerderij waar ze in ruil voor klusjes haar vervoermiddel kan opladen. Dit alles weegt niet op haar omdat ze graag buiten is in contact met de natuur. Eerst was ze niet gelukkig met zichzelf, kon ze geen gemoedsrust vinden. Om deze reden, nadat ze ervoor had gezorgd dat het goed ging met haar 32-jarige dochter, veranderde ze haar leven en ging op avontuur.

Advertisement

Ze is enthousiast over haar nieuwe leven, en hoewel ze het comfort heeft opgegeven, is ze nu gelukkiger dan ooit. Ook al mist ze af en toe een huis, ontbreekt het haar in haar huidige woning aan niets, inclusief een grote douche, een koel-vriescombinatie en een kookplaat.

Siobhan heeft een Instagram-pagina waar ze al haar reizen deelt en al haar verschillende avonturen beschrijft. Het doel is om iedereen, vooral vrouwen, te laten zien dat als je wilt, je je leven echt kunt veranderen. Er bestaat geen leeftijd om opnieuw te beginnen.

Zou jij deze keuze in haar plaats hebben gemaakt?

Advertisement