"Mijn schoonzus liet me £40 betalen voor het kerstdiner bij haar thuis: het is onaanvaardbaar"

Janine image
door Janine

19 December 2022

"Mijn schoonzus liet me £40 betalen voor het kerstdiner bij haar thuis: het is onaanvaardbaar"
Advertisement

De dagelijkse verplichtingen van iedereen worden steeds groter en dit voorkomt dat ze tijd doorbrengen met hun dierbaren. Precies om deze reden kijken we altijd met veel enthousiasme uit naar de feestdagen, omdat ze een kans bieden om de familie te herenigen. Vaak ontmoeten we elkaar op kerstavond of kerst bij een van de familieleden thuis en brengt iedereen iets mee, om zowel de kosten als de moeite te verdelen.

Dit gebeurt echter niet altijd. Er zijn namelijk mensen die alternatieve oplossingen voorstellen, zoals de schoonzus van deze vrouw die zei dat ze voor de boodschappen zou zorgen en dan de kosten zou verdelen. Jammer dat ze voor een zeer karige maaltijd vervolgens iedereen een rekening stuurde van 40 pond per persoon.

via Headwir3/Mumsnet

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Toen de hoofdpersoon van het verhaal de rekening voor het kerstdiner zag, die haar door haar schoonzus was gestuurd, kon ze het niet geloven. Om deze reden vroeg ze gebruikers op Mumsnet om advies over hoe ze zich moest gedragen.

"Mijn schoonzus vertelde me dat Kerstmis bij haar zou worden gevierd, omdat ze een groot huis heeft waar veel mensen kunnen verblijven. Dus ik vroeg haar of ik iets te eten moest meenemen, maar ze antwoordde me om me geen zorgen te maken en dat ze de kosten van de boodschappen onder alle gasten zou verdelen. Ik besloot te accepteren".

De vrouw verwachtte een traditionele kerstmaaltijd, zodanig dat ze verbaasd was toen ze soep in blik en kazen als toetje op tafel vond. Maar wat haar het meest woedend maakte, was toen een paar dagen later een rekening bij haar thuis kwam: iedereen had £40 moeten betalen voor het bijwonen van dat kerstdiner.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

“Doe ik er verkeerd aan om hier boos over te worden? Het lijkt niet juist om zoveel geld te betalen voor zo’n maaltijd. Als ik mijn broer zoiets zou aandoen, zou hij waarschijnlijk niet meer met me praten. Ik vind dit onaanvaardbaar gedrag"

Gebruikers kwamen onmiddellijk tussenbeide ten gunste van de vrouw, met het argument dat ze gelijk heeft om boos te worden over het gebeurde. "Als ik jou was, zou ik om de kassabon vragen en alles tot op de cent uitrekenen", "een slechte houding" of, nogmaals, "zij heeft zich absoluut verkeerd gedragen, maar je had om meer uitleg moeten vragen voordat je de uitnodiging accepteerde Zo had je misverstanden kunnen voorkomen".

Vind je het in rekening brengen van het avondeten correct of was het beter geweest als iedereen iets had meegebracht?

Advertisement