"Ik heb mijn baan als leraar opgezegd om kerstbomen te versieren: ik verdien $1.000 in slechts 2 uur"

Janine image
door Janine

18 December 2022

"Ik heb mijn baan als leraar opgezegd om kerstbomen te versieren: ik verdien $1.000 in slechts 2 uur"
Advertisement

Sommige mensen kijken uit naar de feestdagen om hun creativiteit de vrije loop te laten. Tijdens de feestdagen beginnen de steden en huizen kleur te krijgen dankzij de verschillende versieringen, maar degene die natuurlijk alle aandacht trekt, is de kerstboom. De familie verzamelt zich rond de dennenboom om hem mooi te versieren, zodat hij elk jaar het middelpunt van de woonkamer wordt.

Er zijn echter ook mensen die vinden dat het inrichten van hun huis te vermoeiend is en dat liever door iemand anders laten doen. Deze vrouw heeft zelfs besloten haar baan op te zeggen en leven te geven aan een nieuw beroep, die van het optuigen van kerstbomen. In 3 maanden tijd voor het hele jaar verdienen.

via Newsweek

Advertisement
helloholidaystiktok/TikTok

helloholidaystiktok/TikTok

Amanda Ware is 43 jaar oud, woont in Bentonville, Arkansas, en heeft altijd van de kerstvakantie gehouden, maar waar ze het meest van houdt, is het maken van versieringen voor het huis en het versieren van haar boom. Ze had echter nooit gedacht dat ze van haar passie haar beroep zou kunnen maken. Het meest verrassende is dat het veel winstgevender is dan haar oude baan als lerares, zozeer zelfs dat ze in drie maanden tijd genoeg weet te verdienen voor een jaar.

Advertisement
helloholidaystiktok/TikTok

helloholidaystiktok/TikTok

Amanda begint vanaf november langs de huizen te gaan om de bomen te versieren, maar er zijn mensen die ruim van tevoren contact met haar opnemen en al in oktober om haar diensten vragen. Elk jaar tuigt ze ongeveer honderd bomen op en decoreert ze met decoraties die ze op haar gespecialiseerde website koopt.

Om een ​​dennenboom op te tuigen, werkt ze van 2 tot 5 uur, het hangt altijd af van wat de klant vraagt, terwijl de prijzen kunnen variëren van minimaal 300 euro tot 1.500 euro, ook al zijn er uitzonderingen, zodanig dat "ze me eens vroegen om een ​​boom te versieren die 200 euro kostte en versieringen had ter waarde van 10.000 euro".

helloholidaystiktok/TikTok

helloholidaystiktok/TikTok

Amanda legde in de talloze interviews ook uit wat de beste manier is om een ​​boom te versieren. Allereerst is het altijd beter om warmwitte lichten te gebruiken dan gekleurde, dan moeten alle gaten worden afgedekt zodat er geen kale hoeken zijn en tot slot, gebruik de klassieke ster niet als piek, die nu uit de mode is, maar een strik met bloemen.

"Mijn bedrijf verkoopt wat nodig is voor de kerstboom. Voorlopig zijn we gespecialiseerd in de belangrijkste feestdag van het jaar. Onze hoop is echter om de activiteit uit te breiden naar andere feestdagen".

Hou jij van het versieren van de kerstboom of laat je deze taak graag aan iemand anders over?

Advertisement