Geschorst wegens te strakke broek: moeder wordt boos op de school

Janine image
door Janine

27 Januari 2023

Geschorst wegens te strakke broek: moeder wordt boos op de school
Advertisement

Overal is het nodig om een ​​bepaald soort kleding te dragen, het gebeurt vaak dat een outfit als ongepast wordt beschouwd en dit veroorzaakt vaak talloze controverses. Een van de plaatsen waar je wordt gevraagd om je op een bepaalde manier te kleden, is op school. Door de jaren heen stond het uiterlijk van de leerlingen centraal in conflicten met de docenten, die graag zouden willen dat ze zich kleden op een manier die volgens hen geschikt is voor school. Maar wat is de juiste outfit? Een meisje is van school geschorst omdat ze een te strakke broek droeg. Geconfronteerd met deze beslissing was de moeder woedend op het instituut en op de leraren. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via Dailymail

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De naam van de hoofdpersoon van het verhaal is Morgan Hull, een 12-jarig meisje uit Indiana. Ook die ochtend, zoals elke dag, kleedde ze zich aan en ging naar school, maar helaas konden de leraren haar outfit niet waarderen, ze had een broek aan die als te strak werd beschouwd. Om deze reden besloten ze haar te schorsen.

Toen Morgan's moeder, Traci, de e-mail ontving die haar op de hoogte bracht van het incident, kon ze het niet geloven, ze dacht niet dat een elastische broek haar dochter een schorsing zou kunnen kosten. Volgens de e-mail had het meisje echter alleen een waarschuwing moeten krijgen.

De situatie verergerde toen de vrouw de volgende dag haar dochter naar school bracht. Ze werd namelijk niet binnengelaten, wederom vanwege haar broek.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Traci ging op dat punt de school binnen en vroeg om onmiddellijk met de directeur te praten om de kwestie op te lossen, maar vond alleen zijn assistent, die erop wees dat het type broek niet geschikt was voor school.

"Mijn dochter mist lessen - legde de vrouw uit - om een simpele strakke broek, die te strak wordt gevonden. Ze ging het hele jaar in die spijkerbroek naar school, maar nu zijn ze een probleem geworden. We moeten ons meer richten op het onderwijs in plaats van op haar kleding. Morgan is erg klein, dus het is moeilijk om een ​​broek te vinden die haar past, maar als dat het beleid van de instelling is, moeten we daaraan voldoen”.

Traci vindt het verkeerd om kinderen te dwingen zich op een bepaalde manier te kleden, omdat de outfit geen enkele invloed heeft op de leervaardigheden.

Vind jij het gedrag van de school correct?

Advertisement