Ze geeft de tablet aan haar zoontje terwijl ze werkt, hij geeft $16.000 uit aan online games

Janine image
door Janine

29 December 2022

Ze geeft de tablet aan haar zoontje terwijl ze werkt, hij geeft $16.000 uit aan online games
Advertisement

Het is niets nieuws dat het ouderschap vermoeiend is, je moet altijd voor je kleintje zorgen, want we weten, kinderen hebben aandacht nodig. Ze proberen op alle mogelijke manieren aan hun verlangens te voldoen, maar volwassenen kunnen zich er niet exclusief aan wijden, omdat de verplichtingen die moeten worden nagekomen talrijk zijn: werken, het huis opruimen en schoonmaken en ook boodschappen doen.

Om deze reden kun je, wanneer je niet voor je kleintje kunt zorgen, alternatieve oplossingen vinden, waaronder het nemen van een babysitter. In dit verhaal waren beide ouders echter thuis, dus er was geen oppas nodig, ze wilden gewoon dat hun kind bezig was met een of andere activiteit, zodat hij hen een paar uur niet zou storen tijdens hun werk. Ze bedachten om hem de tablet te laten gebruiken. Helaas kostte dit hen meer dan $16.000.

via Good Morning America

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Jessica Johnson, een vrouw die oorspronkelijk uit Wilton, in Connecticut komt, is de moeder van George, een 6-jarige jongen. Deze laatste was op een middag thuis bij zijn ouders. Pappa en mamma konden niet met hem spelen omdat ze het druk hadden, ze waren nog aan het werk. Om te voorkomen dat hun kleintje hen zou storen, bedachten ze dat het het beste was om hem bezig te houden, door hem te laten spelen met de tablet. Maar dat bleek al snel de verkeerde keuze te zijn.

De kleine George was begonnen met het spelen van zijn favoriete spel. Hij kwam op een steeds hoger niveau. Zonder het te beseffen gaf hij echter exorbitante bedragen uit, want in dat videospel is het noodzakelijk om vergunningen te kopen en een bepaald bedrag te betalen om verder te komen in het verhaal en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Plots realiseerde Jessica zich echter dat er wel erg veel van haar rekening werd gehaald: $16.293,10. Aanvankelijk dacht ze niet dat dit alles met haar zoon te maken had, maar ze dacht dat iemand erin was geslaagd de code van haar kaart te bemachtigen. Na verder onderzoek ontdekte ze dat de aankopen allemaal vanaf haar tablet hadden plaatsgevonden.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Nadat de vrouw besefte wat er was gebeurd, kwam ze onmiddellijk tussenbeide en maakte een reeks telefoontjes waardoor ze $10.000 kon terugkrijgen. Daarom gebruikte ze haar verhaal om alle moeders te waarschuwen en te voorkomen dat ook hen zoiets zou overkomen.

"Ik ben moeder en ik vind het fundamenteel om op de hoogte te zijn van bepaalde situaties. Het is belangrijk dat andere ouders ook van deze mogelijkheid op de hoogte zijn. Mijn man en ik werkten vanuit huis en deden er alles aan om onze kinderen bezig te houden, ook met de technologie. We hebben niet nagedacht over de mogelijke gevolgen.

Wat vind je hier van?

Advertisement