Deze Japanse trein gebruikt overgebleven ramen bouillon en olie voor tempura als brandstof

Janine image
door Janine

08 Februari 2023

Deze Japanse trein gebruikt overgebleven ramen bouillon en olie voor tempura als brandstof
Advertisement

Veel mensen houden van reizen met de trein, omdat het in vergelijking met andere vervoermiddelen veel meer ontspannend is, het stelt je bovenal in staat om te lezen, op de computer te werken, te slapen of zelfs te genieten van de mooie landschappen waar je langs reist. De routes die deze vervoermiddelen afleggen zijn extreem lang en bijgevolg zijn de hoeveelheden brandstof die worden verbruikt ook zeer talrijk.

Voor deze Japanse trein werd echter een goed alternatief voor brandstof gevonden: overgebleven ramen bouillon wordt gebruikt als brandstof. Dit vermindert ook afval in de keuken.

via Ana

Advertisement

De panoramische Amaterasu Railroad in Japan wordt doorkruist door een toeristentreintje waarmee reizigers kunnen genieten van het buitengewone landschap en een glimp kunnen opvangen van de prefectuur Miyazaki. Ook het vervoermiddel zelf zit vol kenmerken die het uniek maken, zoals de roze kleur, het ontbreken van een dak, maar vooral dat tijdens de reis het personeel zeepbellen blaast.

Nu is er echter een nieuw element geïntroduceerd dat deze trein nog ongelooflijker heeft gemaakt. Conventionele brandstof is vervangen door een speciale biodiesel, oftewel de overgebleven bouillon van ramen (een traditionele Japanse soep). Terwijl hij passeert, laat dit vervoermiddel niet langer de doordringende geur van gas achter, maar een heel zoet en heerlijk aroma.

In Europa en de Verenigde Staten wordt biodiesel gemaakt van plantaardige olie uit koolzaad of soja. De Japanse industrie vermijdt daarentegen de concurrentie met voedselproducenten om hulpbronnen en wendt zich tot overgebleven bakolie of zelfs voedselresten, zoals bouillon in dit geval.

Advertisement

Om deze alternatieve brandstof te creëren, heeft de Amaterasu-spoorlijn samengewerkt met het bedrijf Nishida Logistics, dat nieuwe biodiesel voor zijn vrachtwagens heeft gemaakt. Wat betreft de brandstof dat voor deze trein wordt gebruikt, is echter een mengsel gemaakt dat bestaat uit afvalolie die wordt gebruikt voor tempura (een soort Japans frituren) en overgebleven ramen bouillon. Het nadeel van deze brandstof is dat hij maar twee maanden kan worden bewaard, niet langer, waarna het onbruikbaar wordt.

Het is aangetoond dat dankzij deze nieuwe brandstof de trein zelfs bergop het gewicht van 60 passagiers en twee wagons kan dragen.

Een werkelijk interessante vondst, nietwaar?

Advertisement