Hij weigert 's nachts wakker te worden om voor zijn zoon te zorgen: “mijn vrouw vindt het niet juist”

Janine image
door Janine

17 Januari 2023

Hij weigert 's nachts wakker te worden om voor zijn zoon te zorgen: “mijn vrouw vindt het niet juist”
Advertisement

Binnen een gezin zijn er meestal geen vastomlijnde taken, iedereen moet elkaar altijd kunnen helpen. Vooral als het gaat om de zorg voor een kind, moeten beide ouders voor hem zorgen. Kinderen, vooral als ze klein zijn, worden midden in de nacht wakker omdat ze honger hebben, pijn hebben of een nare droom hebben gehad. Om deze reden moeten vaders en moeders om de beurt opstaan ​​om hem te kalmeren en voor hem te zorgen. Op zo'n manier dat deze situatie niet te veel op slechts één van de twee weegt.

De vader die de hoofdpersoon is van het verhaal dat we gaan vertellen, koos er echter voor om nooit midden in de nacht op te staan ​​om voor zijn kleintje te zorgen en alles aan zijn vrouw over te latten. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De vader in kwestie is 28 jaar oud en heeft het verhaal persoonlijk verteld via een bericht op Reddit, waarin hij gebruikers vroeg of ze een oplossing voor deze situatie wisten. Hij legde uit dat hij, als professionele atleet, continu moet slapen en geen nachtrust kan overslaan om voor de kleine te zorgen. Om deze reden heeft hij aan zijn vrouw, Katie, de taak gedelegeerd om 's nachts op te staan ​​en voor hun zoon te zorgen.

"Katie kende de situatie heel goed - legt de man uit - voordat we probeerden een baby te krijgen, bespraken we het. Ik vertelde haar dat ik mezelf de slaap niet kan ontzeggen, en bovenal heb ik aangegeven dat ik 's nachts niet op zou staan om haar te helpen met de baby, en we hadden een nachtoppas kunnen inhuren, maar ze wees dat alternatief af.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Alles ging goed, maar een paar maanden na de geboorte van de kleine begon Katie koud en afstandelijk te worden. De man begreep niet wat er aan de hand was, dus vroeg hij om uitleg.

"Katie vertelde me dat het buitengewoon oneerlijk is dat zij voor de baby zorgt terwijl ik de hele nacht slaap. Ze weigert iemand in dienst te nemen om voor ons kind te zorgen, omdat ze niemand buiten de familie vertrouwt, maar ik weet niet welke andere oplossing ik moet voorstellen".

Veel gebruikers hebben hem geadviseerd een compromis te vinden, zoals het veranderen van zijn slaapschema, zodat hij eerder wakker kan worden en bij zijn baby kan zijn, terwijl hij toch dezelfde uren slaapt. Een andere persoon suggereerde dat hij één dag in de week zou kiezen om zijn vrouw te ontlasten.

Hoe zou jij hebben geprobeerd deze situatie op te lossen?

Advertisement