Ze verschijnen op sociale media zonder en met make-up: gebruikers vragen de overheid om make-up te verbieden

Janine image
door Janine

16 Januari 2023

Ze verschijnen op sociale media zonder en met make-up: gebruikers vragen de overheid om make-up te verbieden
Advertisement

Veel mensen waarderen zichzelf niet als ze in de spiegel kijken, omdat ze gebreken zien die voor hen onoverkomelijk zijn, terwijl ze in werkelijkheid niets meer zijn dan kleinigheden. Om deze reden proberen ze op alle mogelijke manieren die vermeende imperfectie te verbergen, misschien met make-up.

Make-up is een veelgebruikt middel om die kleine imperfecties van het gezicht te verbergen, maar er zijn echte experts die erin slagen om door middel van make-up hun gezicht compleet te veranderen. Precies, zoals de hoofdrolspeelsters van het verhaal, dat we gaan vertellen, die er dankzij hun make-up talent in slagen om er 30 jaar jonger uit te zien en hun uiterlijk totaal te veranderen.

via The Sun

Advertisement
raydazzy/TikTok

raydazzy/TikTok

Ray Dazzy, op sociale media bekend onder het pseudoniem raydazzy, is een echte make-up artist. Op zijn Tik Tok-profiel deelt ze video-tutorials waarin ze laat zien hoe je alle onvolkomenheden kunt verbergen. Een van de clips die ze deelde, werd maar liefst 9,3 miljoen keer bekeken en veroorzaakte verontwaardiging bij veel gebruikers.

In de video zie je Ray en haar nicht, Rosalinda Dershmuk, die zichzelf eerst puur natuur en met kort haar tonen en even later met make-up en met lang en gekleurd haar, en ondanks het feit dat zij het zijn, lijken ze op andere mensen. Bovenal zien ze er veel jonger uit, het lijkt of ze van 50 naar 20 zijn gegaan. Velen complimenteerden hen en onderstreepten hoe getalenteerd ze waren: "deze artiesten zijn echt goed. De verschillen van voor en na zijn geweldig" en “geweldig, jullie lijken niet eens meer op jezelf." Anderen daarentegen maakten van de gelegenheid gebruik om kritiek te uiten op het vermogen van make-up om de gezichten van mensen volledig te veranderen: "naar mijn mening zijn ze te verschillend na make-up".

Advertisement
raydazzy/TikTok

raydazzy/TikTok

Make-up heeft niet alleen het vermogen om onvolkomenheden in het gezicht te veranderen en te verbergen, maar het kan ook gewoon iemands gelaatstrekken veranderen. Velen hebben deze zeer populaire clip zelfs gebruikt om de regering te vragen make-up te verbieden, omdat individuen onherkenbaar worden.

Vind je dat make-up iemands gezicht echt zo veel kan veranderen, tot het punt dat het verboden moet worden?

Advertisement