11-jarige jongen vindt de goudstaaf die de banketbakker in een van de taarten had verstopt

Janine image
door Janine

26 Januari 2023

11-jarige jongen vindt de goudstaaf die de banketbakker in een van de taarten had verstopt
Advertisement

Heel vaak zijn sommige tradities zo geworteld in een cultuur dat ze zelfs na eeuwen nog steeds worden doorgegeven, zoals die van de "Galette des Rois" (koningentaart), een taart van bladerdeeg gevuld met frangipane-crème, typisch voor de Franse eet- en wijncultuur. Deze bereiding dateert uit de tijd van de oude Romeinen, die het bereidden tijdens de Saturnaliën, die plaatsvonden in december. In de oudheid was het in Frankrijk gebruikelijk om in dit dessert een boon, een munt of een amandel te verstoppen. Degene die de "schat" in zijn stuk taart vond, werd de koning van de dag.

Een bakkerij wilde deze traditie herdenken door een goudstaaf in een van zijn "Galette des Rois" te stoppen en een 11-jarige jongen vond het. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via La Voix du Nord

Advertisement
Steph Gray/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Steph Gray/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Een bakkerij in Calais, een klein stadje in Noord-Frankrijk, heeft een 24-karaats goudstaaf verstopt in een van zijn "Galette des Rois". Het duurde een aantal weken voordat iemand de prijs vond. De winnaar was een 11-jarige jongen die zijn verjaardag vierde. De ouders hadden toevallig juist die taart gekocht.

"Mijn zoon - legde de vader van het gelukkige kind uit - houdt niet van traditionele taarten, maar hij is gek op Galettes des Rois. Juist daarom hebben we voor zijn verjaardag besloten er een voor hem te kopen. We hoorden over het idee van ​​de bakkerij om een ​​staaf in een van hun taarten te stoppen, dus bedachten we dat we er een zouden kopen voor het feest van onze zoon".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het feest van de jongen vond op een normale manier plaats, totdat het tijd was om de taart te serveren. Nadat hij de kaarsen had uitgeblazen, sneden ze de "Galette des Rois" in acht plakken en deelden ze één voor één uit. De jarige mocht als eerste zijn deel van de taart uitkiezen, en even later riep hij uit: "Ik heb hem gevonden. Ik heb de goudstaaf gevonden".

"We waren allemaal ongelovig", zegt de vader. Om er zeker van te zijn dat hij ons niet in de maling nam, controleerde zijn broer of het waar was. En het was zo. We hebben de staaf, die in de taart zat, schoongemaakt en waren dolblij. We wisten dat het bestond, maar hadden nooit gedacht om het te vinden".

Kende jij deze traditie?

Advertisement