Hij laat zijn dochter alleen om naar de kroeg te gaan en gebruikt Alexa als babysitter: vader verliest voogdij

Janine image
door Janine

14 Februari 2023

Hij laat zijn dochter alleen om naar de kroeg te gaan en gebruikt Alexa als babysitter: vader verliest voogdij
Advertisement

Het beheren van tijden en persoonlijke verplichtingen is altijd erg moeilijk als je kinderen hebt en deze moeilijkheden nemen ongetwijfeld toe na een scheiding, vooral als de ouder ver van zijn familie woont en geen grootouders of ooms en tantes heeft om op te steunen om voor het kind te zorgen. Om deze reden worden we steeds vaker gedwongen onze toevlucht te nemen tot het inhuren van vreemden om op te passen terwijl de ouders het druk hebben met werk of persoonlijke redenen.

En als sommige ouders moeite hebben om de meest geschikte persoon te vinden om voor hun kinderen te zorgen, hebben anderen een beslist meer ontspannen benadering. Maar als technologie ons vandaag de dag kan helpen in de meest uiteenlopende dagelijkse bezigheden, van het zetten van wekkers tot het aandoen van de lichten, van het bedienen van de rolluiken tot het op afstand bedienen van de thermostaat, zijn er ook dingen waarin dat absoluut niet kan, zoals het verzorgen van kinderen. Iemand dacht er anders over.

via Mirror

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Een 30-jarige man in Llandrindod Wells in Wales is in ernstige problemen gekomen nadat hij een kroegentocht had gemaakt en zijn 5-jarige dochter thuis had gelaten. De reden? Het kleine meisje was alleen thuis, met alleen een webcam die op afstand bediend werd met een smartphone-app. Het was de politie die het pas om 2 uur 's nachts ontdekte, toen ze werden gewaarschuwd door buren die geluiden hoorden toen de man geanimeerd begon te ruziën met zijn nieuwe partner.

"De twee kenden elkaar ongeveer 7 maanden op het moment van het incident", zei aanklager Stephen Davies. "Die avond had de vrouw gedronken en haar partner was rond 20.00 uur met haar uitgegaan, naar een aantal pubs gegaan en haar dochter slapend in de flat achtergelaten". De vrouw zei dat ze niet wist hoe ze thuis was gekomen en de politie merkte bij haar aankomst op dat de man haar geslagen had.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

De verdediger van de man, Gareth Walters, beschrijft hem als een jonge man met een goed karakter, ondanks de ernstige fouten waarvan hij beschuldigd werd, en dat het kind na de scheiding bijna uitsluitend aan zijn zorg werd toevertrouwd. De man gaf toe dat hij zijn 5-jarige dochter alleen thuis had gelaten, met als enige bewaking van een op afstand bedienbare webcam via zijn smartphone, terwijl hij naar verschillende pubs was gegaan.

Hiervoor werd hij veroordeeld tot 12 maanden en een schorsing van 2 jaar van de ouderlijke rol.

Een terechte straf of te mild? Wat denk jij?

Advertisement