Na 37 jaar huwelijk verlaat ze haar man voor haar beste vriendin: "Ik werd verliefd"

Janine image
door Janine

10 Februari 2023

Na 37 jaar huwelijk verlaat ze haar man voor haar beste vriendin: "Ik werd verliefd"
Advertisement

Wanneer je besluit te trouwen, is er geen garantie dat het huwelijk voor altijd zal duren. Er zijn echter gevallen waarin je, hoewel je begrijpt dat je niet langer gelukkig bent, niet de moed hebt om de relatie te beëindigen en het einde als een mislukking ervaart. Sommigen kijken echter liever in zichzelf en maken een andere keuze, waarbij ze hun eigen verlangens voorop stellen en de moeilijkheden die dit met zich meebrengt onder ogen zien. Dat deed ook een Amerikaanse vrouw die, nadat ze de leeftijd van 60 was gepasseerd, haar man verliet om een ​​liefdesrelatie te beginnen met haar beste vriendin.

via lizhilliardhsm/Instagram

Advertisement

Liz Hilliard, op de drempel van 70 jaar, staat bekend om haar benijdenswaardige fysieke vorm en haar Hilliard Studio Methode, waarmee ze mensen leert hoe ze hun lichaamsbouw kunnen trainen dankzij fitness. Maar het persoonlijke verhaal van Liz heeft haar nog meer populariteit gegeven, vanwege haar specifieke situatie: na 37 jaar huwelijk besloot ze in feite de man te verlaten met wie ze het grootste deel van haar leven had gedeeld om samen te zijn met haar beste vriendin, Lee. Hiliard onthulde dat ze niet meteen besefte wat er in haar omging, maar dat ze na verloop van tijd onbewust verliefd werd op haar huidige partner. "Ik denk dat dit gevoel zich al een hele tijd aan het ontwikkelen is zonder dat ik het besefte. Kun je in een oogwenk veranderen? Absoluut."

Op haar 64e haalde ze diep adem en nam toen haar besluit: ze ging scheiden en bouwde haar leven heel anders op. "Het einde van een huwelijk dat te lang had geduurd, heeft me bevrijd van de sociale banden die me gebonden hadden gehouden en die me ervan weerhielden eerlijk tegen mezelf te zijn. Ik werd wat ik vreesde te worden en dat maakte me vrij."

Advertisement

“Can you fall in love in an instant? Maybe, but I think this feeling had been building for a long time without me...

Pubblicato da Liz Hilliard Be Powerful su Venerdì 2 settembre 2022

Liz zegt dat ze beperkingen, twijfels en aarzelingen ervoer, om vervolgens haar vrijheid te vinden en uit te drukken in een boek met de titel: "Wees sterk: vind je kracht op elke leeftijd." Haar voormalige beste vriendin en huidige partner, Lee, die met haar samenwerkt, heeft haar gesteund en begeleid tijdens het proces van introspectie en bewustwording. "Liefde verstopt zich vaak op de meest onverwachte plaatsen en in mensen. Voor mij was het recht voor mijn ogen. Toen ik mijn innerlijke stem herkende, werd het duidelijk dat ik verliefd was geworden op Lee. We waren niet zomaar vriendinnen, maar vrouwen die op dat moment allebei in een scheidingsproces zaten. Ze is 26 jaar jonger dan ik."

Ondanks de aanvankelijke ontkenning slaagde Liz erin te accepteren wat er in haar omging en vond ze een alliantie in de meest onverwachte mensen, zij het niet onmiddellijk: haar dochter en haar ex-man, die haar uiteindelijk begrepen en steunden. Het is nooit te laat om echt gelukkig te worden, vind je ook niet?

Advertisement