Op 5-jarige leeftijd maakt ze haar spaarvarken leeg om het geld aan een goed doel te schenken: 13 jaar later wint ze $48 miljoen

Janine image
door Janine

03 Maart 2023

Op 5-jarige leeftijd maakt ze haar spaarvarken leeg om het geld aan een goed doel te schenken: 13 jaar later wint ze $48 miljoen
Advertisement

Er wordt gezegd dat wanneer een vriendelijk gebaar wordt gemaakt, dit wordt gedaan omdat men wordt gedreven door vrijgevigheid en niet omdat er een beloning wordt verwacht. Te vaak worden acties uitgevoerd met het exclusieve doel een persoonlijk rendement te hebben, het komt zelden voor dat iets wordt gegeven om het simpele verlangen om goed te doen. In de laatste gevallen zal het lot echter altijd een manier vinden om dit gebaar te belonen.

Net als wat er gebeurde met de hoofdpersoon van het verhaal, die haar spaarvarken leegde toen ze 5 was om het geld aan een goed doel te schenken. 13 jaar later herinnerde het lot zich haar daad en won ze 48 miljoen dollar in een loterij. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Joe

Advertisement

Juliette Lamour, een 18-jarig Canadees meisje, was pas 5 jaar oud toen ze de behoefte voelde om haar eigen spaarvarken te pakken en te breken en de hele inhoud aan een goed doel te schenken. Een puur gebaar dat alleen wordt gedicteerd door de wens om degenen te helpen die dit het meest nodig hebben. Al het geld werd overhandigd aan het Canadese Rode Kruis. Het lot, die blijkbaar haar vriendelijkheid niet vergeten was, heeft haar 13 jaar later terugbetaald.

Na een grote sprong voorwaarts, was Juliette 18 en een student aan de Universiteit van Algoma. Op een dag, terwijl ze op straat was om een ijsje voor haar grootvader te halen, zag ze een winkel die loten verkocht. Na er een paar seconden over nagedacht te hebben, besloot ze er een te kopen en haar weg te vervolgen. Het lot wilde dat ze de winnende koos.

"Ik belde mijn opa om te vragen wat voor ijs hij wilde. Hij antwoordde dat ik, aangezien ik 18 was geworden, mijn eerste lot zou moeten kopen om mijn geluk te testen. Ik ging de winkel binnen en kocht een lot. Gelukkig de winnende."

Advertisement

De eerste persoon waarmee ze contact opnam, was haar moeder, daarna haar opa en vader. Hoewel ze nu zoveel geld heeft om te kunnen beslissen wat ze met haar leven gaat doen, heeft ze ervoor gekozen niet af te wijken van de ingeslagen weg en zal ze de universiteit voortzetten.

"Ik weet nog niet wat ik ga doen, maar ik zal zeker mijn vrienden en familie helpen. Voorlopig ben ik nog student en moet ik mijn biologieverslag afmaken."

Wat zou jij doen met zo'n bedrag?

Advertisement