Op haar dertiende besluit ze van school te gaan om influencer te worden

Janine image
door Janine

16 Maart 2023

Op haar dertiende besluit ze van school te gaan om influencer te worden
Advertisement

De technologie heeft voortdurend grote vooruitgang geboekt. Elektronische apparaten hebben het dagelijks leven enorm vergemakkelijkt en veranderd, een van de meest gebruikte zijn smartphones. Dingen die inmiddels ons hele leven omsluiten en mensen op afstand met elkaar laten communiceren. Dit alles heeft de verspreiding mogelijk gemaakt van sociale media en de figuren die ermee verbonden zijn, oftewel de Influencers, individuen die de keuzes van duizenden volgers beïnvloeden. De nieuwe generaties werden geboren in de schaduw van deze nieuwe "idolen", zozeer zelfs dat ze hen in alle opzichten proberen te imiteren en er ooit van dromen om zoals zij te worden.

De hoofdpersoon van het verhaal is een 13-jarig meisje dat heeft besloten roem na te jagen. Ze ging van school om ten koste van alles een Influencer te worden, en haar moeder koos ervoor om haar op deze reis te steunen. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via MarieFrance

Advertisement

Brianna Buchanan is een 13-jarig Amerikaans meisje dat is opgegroeid met sociale media en daarom heeft ze er altijd van gedroomd om influencer te worden. Zodra ze de puberteit bereikte, wist ze al wat haar pad zou zijn, daarom besloot ze haar studie op te geven om het te volgen. Dit alles gebeurde onder de meegaande blik van haar moeder, die er al van droomde om de manager van haar dochter te worden.

Het meisje wist in korte tijd een behoorlijk aantal volgers te krijgen, ruim 60 duizend, en vertelde in een televisieprogramma over haar opkomst: 66 minutes. Ze nam elke dag verschillende clips op, waarbij ze voor elk minstens een uur aan make-up besteedde, zodat ze er op video perfect uit kon zien. Uiteraard gebeurde dit alles onder het toeziend oog van de moeder, die blij was met de publieke bekendheid van haar dochter.

Advertisement

De keuze van deze moeder en haar dochter werd fel bekritiseerd. In feite geloven de meeste gebruikers dat het meisje op deze manier haar jeugd zou hebben verloren.

"Ik zou niet zeggen dat ze haar puberteit heeft verloren - zei haar moeder - ik zou eerder zeggen dat ze een andere jeugd leeft dan die van haar leeftijdsgenoten. Ze doet dingen waarvan iedereen droomt om te doen. Het is altijd haar droom geweest en ik zou het voor geen goud willen stoppen, ik zal haar verdedigen tegen kritiek en haar altijd steunen."

Wat vind jij?

Advertisement