Hij woont samen met een alligator als huisdier die in zijn bed slaapt: “ze houdt van knuffelen”

Janine image
door Janine

20 Maart 2023

Hij woont samen met een alligator als huisdier die in zijn bed slaapt: “ze houdt van knuffelen”
Advertisement

Het gezelschap van dieren, vooral huisdieren, is geliefd en gewenst door de meeste mensen. Niet iedereen houdt ervan om ze in huis te hebben en de redenen kunnen verschillend zijn, maar het is erg moeilijk, zo niet onmogelijk, om onverschillig te blijven voor de blik van een pup en de verleiding te weerstaan ​​om hem te aaien. Dit geldt echter misschien niet voor de "kleine" vriend die door een Mexicaanse man is gekozen: in zijn geval gaat het in feite niet om een ​​lief hondje of een teder kitten, maar om een ​​echte alligator, die de man in zijn bed laat slapen.

via TeleCinco

Gewoonlijk zijn krokodillen behoorlijk gevreesd door mensen, maar de 29-jarige Jonathan Temminckii Morelett is absoluut een uitzondering: de man uit Mexico omschrijft zichzelf in feite als een groot liefhebber van de natuur, vooral van deze dieren en schildpadden. Als bewijs hiervan heeft hij als huisdier niemand minder gekozen dan een vrouwtjesalligator, die hij Gamora noemde en die een groot liefhebber van genegenheid en knuffels lijkt te zijn.

Ze rent rustig door het huis en haar gedrag zou erg lijken op dat van een gewone hond. "Ze is vrij om door het huis te dwalen zoals ze wil en brengt haar tijd door met liggen in de fauteuils of in mijn bed. Ze weet hoe ze trappen moet beklimmen, gaat in en uit haar vijver wanneer ze wil."

Advertisement

Jonathan is zich ervan bewust hoe ongelooflijk het is voor Gamora's soort om met mensen buiten hun leefgebied te kunnen leven: "Er zijn maar heel weinig gevallen van krokodillen die zich kunnen aanpassen aan gevangenschap zoals zij. Dat het zo'n volgzaam exemplaar is dat je er dichtbij kunt zijn zonder nerveus te worden, is verrassend." Voor de keuze van de naam liet de man zich inspireren door een van de personages uit de Guardians of the Galaxy, want op het moment dat hij haar kocht was hij "een klein, groen, agressief dier. De soort waartoe het behoort staat bekend om de agressiviteit die het in de natuur vertoont maar zij heeft daarentegen een karakter waardoor ze zelfs als model heeft kunnen deelnemen aan video- en fotoshoots."

Gamora heeft ook twee kleine chihuahua's als vrienden, evenals een paar bijtschildpadden. Haar verzorging en voeding vereisen speciale aandacht, evenals het onder controle houden van de temperatuur van de thuisomgeving om haar op haar gemak te stellen.

"Zodra ik wakker word, ga ik de digitale thermostaat controleren om er zeker van te zijn dat de temperatuur goed is. Daarna is het tijd om het filter te wassen, aangezien het zo'n groot dier is en zijn dieet zo rijk is, is het belangrijk om het dagelijks te wassen om vervuiling van het water te vermijden. Daarna ga ik naar haar vijver om het vuil van de bodem te verwijderen en te controleren of ze in orde is. Als ze moet eten, laat ik het eten van tevoren ontdooien, maar ik zorg ervoor dat er genoeg is voor minstens 15 dagen."

Ook de vriendin van Jonathan liet zich snel door Gomora veroveren en went zonder problemen aan haar aanwezigheid. Zou jij hetzelfde hebben gedaan?

Advertisement