Na 960 keer proberen slaagt ze voor haar rijexamen (+VIDEO)

Janine image
door Janine

29 Maart 2023

Na 960 keer proberen slaagt ze voor haar rijexamen (+VIDEO)
Advertisement

De meeste kinderen dromen van jongs af aan om auto te rijden, vooral omdat ze zich aangetrokken voelen tot auto's die over de wegen suizen. De eerste benadering die je met een auto hebt, is meestal wanneer je ermee begint te rijden op schoot bij je ouders, zij bedienen de pedalen, terwijl de kleine de illusie heeft het stuur te beheersen.

De vrouwelijke hoofdpersoon van het verhaal heeft altijd al een rijbewijs willen halen, maar voordat ze haar doel kon bereiken moest ze talloze keren examen doen. In feite slaagde ze er pas bij de negenhonderdzestigste poging in om voor de test te slagen. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via Dailystar

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Cha Sa-soon is een 69-jarige Zuid-Koreaanse vrouw die op 51-jarige leeftijd voor het eerst haar rijbewijs probeerde te halen. Helaas slaagde die keer niet en het zou niet de enige poging zijn geweest, aangezien ze, voordat ze de felbegeerde vergunning kon krijgen om het stuur van een auto te besturen, de test meerdere malen moest herhalen.

Nadat ze was gezakt voor het schriftelijke examen, gaf ze de moed niet op en besloot ze 5 dagen per week examen te doen, na drie jaar en 780 pogingen was ze er nog steeds niet in geslaagd om voor het examen te slagen.

Later besloot ze het schema te verkorten en probeerde ze slechts twee keer per week te repeteren. Na in totaal 950 schriftelijke toetsen slaagde ze er uiteindelijk in het praktijkexamen te halen.

Advertisement

Na het behalen van het schriftelijk examen was het praktijkexamen makkelijker, maar niet zonder obstakels. Het kostte namelijk 10 pogingen om een ​​rijbewijs te halen. Dit betekent dat ze na 960 keer geprobeerd te hebben om de twee examens te halen en bijna 12.500 euro te hebben uitgegeven haar doel heeft bereikt, haar doorzettingsvermogen en de wil om nooit op te geven was fundamenteel.

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Haar rij-instructeur bij Jeonbuk Driving School zei dat hij opgelucht was toen Cha Sa-soon eindelijk haar rijbewijs had: "Ze kon het niet geloven, ze was dolgelukkig, wij waren ook heel blij. Zodra ze haar rijbewijs had, omhelsden we haar en gaven haar bloemen. Het leek erop dat het enige doel van haar leven was om die twee tests te doorstaan. Niemand durfde haar te ontmoedigen en haar ertoe aan te zetten op te geven, ook omdat ze naar niemand zou luisteren. Ze wilde haar rijbewijs halen en uiteindelijk is het haar gelukt”.

Wat vind jij, geloof je dat volharden altijd de juiste weg is of is het nodig om van tijd tot tijd een nederlaag toe te geven?

Advertisement