Non verlaat het klooster na meer dan 20 jaar om met een vrouw te gaan samenwonen

Janine image
door Janine

04 April 2023

Non verlaat het klooster na meer dan 20 jaar om met een vrouw te gaan samenwonen
Advertisement

De schoonheid van het leven ligt in verbazingwekkend zijn. Sommige individuen denken van jongs af aan al te weten hoe hun bestaan ​​zich zal ontvouwen, maar dat is niet altijd het geval. We moeten ons laten verrassen door gebeurtenissen, niet handelen volgens bepaalde constructies, omdat we ons anders nooit vrij zullen voelen. Bij elke keuze moet men niet denken aan de voorschriften van de samenleving, maar alleen aan wat beter zou kunnen zijn voor zichzelf.

Dit is precies wat de hoofdpersoon van het verhaal deed, die besloot de stem van haar hart te volgen. Om deze reden koos ze ervoor om haar nonnenkleed uit te doen en met een vrouw te gaan samenwonen. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via The Pink News

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Monica Hingston is een 81-jarige voormalige non. Toen ze begin twintig was, besloot ze de religieuze roeping te omarmen en de habijt te dragen. Op die dag liep ze door het gangpad van de kerk in een witte jurk, nadat ze haar geloften had afgelegd en met Jezus Christus was getrouwd, trok ze haar kleren uit om de klassieke zwarte jurk van de zusters aan te trekken. Vanaf dat moment zou het klooster haar thuis zijn. De familie was verdeeld over deze keuze. Haar moeder geloofde dat een dergelijke beslissing de vele opties die het leven haar kon bieden, zou beperken, terwijl de vader trots was zijn dochter in habijt te zien. Bovendien had het meisje ook een neef, George Pell, een kardinaal.

Advertisement

Monica Hingston was a nun from the time she was 21 but rarely followed the rules. One day, she met a fellow nun in South America and fell in love.

Pubblicato da Insider su Sabato 1 aprile 2023

"Ik heb nonnen altijd bewonderd, omdat het individuen zijn die ernaar streven beter te worden. Maar ik ben altijd anders geweest dan zij, het monastieke leven heeft mijn opstandige geest op de proef gesteld. Een keer werd ik betrapt op het lezen van een verboden boek over filosofie. Daarom besloot ik om het klooster te verlaten. Ik werd naar Chili gestuurd, waar ik samen met twee Amerikaanse nonnen een centrum voor Chileense vrouwen in moeilijkheden stichtte. Een van de andere zusters heette Peg. We droegen allebei al meer dan twintig jaar het nonnenkleed en er was een grote harmonie tussen ons, zodanig dat ik haar op een dag bekende dat ik nooit wilde dat ze wegging, maar dat ik bang was om haar te vragen om te blijven". Hun leven veranderde op dat moment, ze besloten hun geloften op te geven en samen te gaan wonen.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Nadat we onze liefde voor elkaar hadden verklaard, schreven we de paus met het verzoek om ontheven te worden van onze geloften, en hij keurde het snel goed. We verhuisden naar Australië en wilden zo graag trouwen, maar de kerk droeg katholieke politici op om onze droom tegen te gaan, zelfs mijn neef koos partij tegen mij. Dit zette me ertoe aan hem een ​​brief te schrijven om mijn oprechte gevoelens voor Peg uit te leggen. Ik kreeg geen antwoord, dus koos ik ervoor om de brief openbaar te maken, om iedereen die in dezelfde toestand verkeert te helpen en te steunen".

Wat vind jij ervan?

Advertisement