“Mijn vervelende buurvrouw vertelde mijn vriendin dat ik haar bedroog: ik heb aangifte gedaan”

Janine image
door Janine

13 April 2023

“Mijn vervelende buurvrouw vertelde mijn vriendin dat ik haar bedroog: ik heb aangifte gedaan”
Advertisement

Het is onmogelijk om met iedereen overweg te kunnen, maar in ieder geval in contexten waarin we gedwongen worden om te communiceren zonder te kunnen kiezen met wie we dat doen, is het wenselijk om fatsoenlijke individuen te vinden die zo dicht mogelijk bij ons staan. Een voorbeeld is zeker dat wat de werkomgeving betreft, waar men het grootste deel van de dag doorbrengt, maar ook de buren, bestaande uit mensen met wie men de ruimte deelt die grenst aan de belangrijkste, die van de huisgrenzen. Slechts enkele hebben het geluk om elke dag mensen te ontmoeten die ons een glimlach bezorgen zodra we de drempel van het huis overlopen, die geen nutteloze problemen veroorzaken en daadwerkelijk vriendelijk zijn. Geschillen waarbij buren betrokken zijn, zijn aan de orde van de dag en vaak niet eenvoudig op te lossen, zoals in het geval dat we zo dadelijk gaan vertellen.

via Reddit

Advertisement
Pxhere-Not the actual photo

Pxhere-Not the actual photo

"Ik woon in een rijtjeshuis in het Verenigd Koninkrijk. Mijn huis is het enige in de straat dat particulier wordt verhuurd, aangezien mijn huisbaas het lang geleden van de gemeente heeft gekocht. Elk ander huis is eigendom van de gemeente. Ik woon hier nu zo'n 2 jaar." Het probleem betreft, zoals verwacht, de buren, of beter gezegd een vrouw in het bijzonder: "Ik heb een buurvrouw, Helen, die al sinds mijn verhuizing een lastpost is, en blijkbaar al zolang ze hier woont. Ze irriteert al onze buren over kleine dingen zoals hoe laat ze het afval buitenzetten, hoe leeg of vol hun recycling bakken zijn, enzovoort."

Volgens de auteur zou Helen bij haar verhuizing meerdere opmerkingen hebben gemaakt over het feit dat ze gezien haar jonge leeftijd zeker meerdere huisfeesten zou hebben georganiseerd en de rust in de buurt zou hebben verstoord. "Dat is niet waar, ik heb een fulltime baan en studeer voor een doctoraat, ik heb geen tijd voor feestjes en ben doordeweeks zelden thuis. Een paar maanden geleden klaagde ze dat een boom in mijn tuin het licht blokkeerde dat in die van haar viel, dus heb ik de takken afgeknipt zodat het geen probleem zou zijn. Toen klaagde ze dat ze te kort waren. Ze klaagde over het lawaai tijdens een etentje dat ik op oudejaarsavond organiseerde. Sinds ik verhuisd ben, heeft ze minstens één keer per week iets gevonden om over te klagen."

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Het werd erger op het moment dat "zes maanden geleden mijn vriendin bij mij introk en sindsdien is het constant. Bijna dagelijks. Haar grootste klacht is dat mijn vriendin altijd vies thuiskomt en er soms modder op het gemeenschappelijke pad ligt (wat we altijd opruimen). Ze is een veldarcheologe, ze wordt uiteraard vies. Ik heb de andere buren gevraagd of het een probleem voor hen is, maar niemand vond het erg.”

Eén aflevering in het bijzonder bracht de hoofdrolspeelster van dit verhaal er echter toe om serieuze actie te ondernemen: "De laatste druppel kwam vorige week. Ik had verschillende gasten bij mij thuis die ik interviewde voor mijn proefschrift, allemaal mannen. Ze zei tegen mijn vriendin dat ik haar bedroog omdat ik deze week 10 bezoeken had (het waren 3 oude Franse mannen)." Mijn vriendin nam de informatie zeker niet goed op, wat resulteerde in een furieuze ruzie. Zodoende besloot de jonge vrouw een klacht in te dienen tegen de bejaarde buurvrouw, niet wetende dat na drie meldingen de uitzetting uit de woning in gang zou worden gezet.

“Zonder dat ik het wist, was ik de derde aanklacht. Nu wordt ze geconfronteerd met de mogelijkheid om te moeten verhuizen of het huis uit te worden gezet, op haar leeftijd. Ik wilde niet dat dat zou gebeuren. Heb ik er verkeerd aan gedaan?”Zou jij je schuldig voelen in haar plaats of vind je dat ze er goed aan deed?

Advertisement