Priester en non geven tegelijkertijd hun geloften op ​​en worden dan verliefd

Janine image
door Janine

24 Juni 2023

Priester en non geven tegelijkertijd hun geloften op ​​en worden dan verliefd
Advertisement

Ze zeggen dat het mooie van de liefde zit in de onvoorspelbaarheid, in ons onvermogen om het te beheersen en te temmen. Je wordt niet verliefd op wie je wilt, integendeel: vaak is het de persoon die ons het minst veelbelovend lijkt, die uiteindelijk onze levenspartner wordt en de literatuur leert ons dit met talloze voorbeelden. Bovenal het trieste verhaal van Romeo en Julia, de twee jonge mensen uit rivaliserende families die verliefd op elkaar worden en op alle mogelijke manieren proberen bij elkaar te blijven.

Gelukkig zijn er ook onwaarschijnlijke liefdesverhalen met een gelukkig einde, zowel in de literatuur als in het echte leven. Het verhaal van deze twee jonge Peruvianen waarover we je gaan vertellen, is daar een prachtig voorbeeld van.

via Independent espanol

Advertisement
Tomcamr/Instagram

Tomcamr/Instagram

Tomas Cam en Massiel Pereyra ontmoetten elkaar tijdens hun universitaire jaren, toen ze allebei studeerden om hun leven aan de religie te wijden, iets wat ze een tijd hebben gedaan: Tomas gaf zich 7 jaar lang over aan het priesterschap, terwijl Massiel 6 jaar non was. Op het moment van hun eerste ontmoeting hadden de twee jonge mensen niet de kans om elkaar beter te leren kennen, ze beperkten zich tot samen studeren en elkaar helpen met aantekeningen.

Jaren later echter, zonder het te plannen, gaven beiden tegelijkertijd hun geloften op, om elkaar later weer te ontmoeten op sociale media en elkaar opnieuw te zien. Het verhaal van hun liefde was zeer succesvol op de sociale kanalen van de twee jonge mensen, die vertelden hoe hun relatie tot bloei kwam. “Het gebeurde allemaal zoals in een liefdesfilm, wanneer de ene persoon praat en de ander niets hoort en ze alleen maar naar elkaar staren. Dit is mij overkomen. Ik wilde gewoon naar haar blijven luisteren", zegt Tomas in een van zijn video's.

Advertisement
tomcamr/Instagram

tomcamr/Instagram

En in feite heeft hun verhaal alles in zich om een ​​liefdesfilm te zijn: het was Massiel die contact opnam met Tomas en de twee begonnen beetje bij beetje dichter bij elkaar te komen. Toen ze uiteindelijk besloten elkaar te ontmoeten, was het de jonge vrouw die de iconische Brug der Zuchten in de stad Lima voorstelde als ontmoetingsplaats. Volgens de legende moeten stelletjes het met ingehouden adem oversteken als ze willen dat hun dromen uitkomen. We weten niet of de twee jonge mensen deze traditie respecteerden, maar die plek bracht hen zeker geluk.

"Ik zag haar heel anders, zo mooi met haar glimlach en haar unieke stijl. Speciaal”, onthult Tomas, die vertelt dat hij die eerste dag 4 uur met haar in een café had gepraat. Massiel zou naar Spanje vertrekken, maar na die ontmoeting en de wederzijdse belofte om elkaar weer te ontmoeten, veranderde ze eindelijk haar plannen om in Peru te blijven. Een beslist gelukkige keuze, gezien het feit dat de twee nu gelukkig verliefd zijn.

Romantiek bestaat dus nog, en daar kunnen we alleen maar gelukkig om zijn.

Advertisement