Kinderen waar niemand op lette krabbelen met een krijtje op een twee eeuwen oud standbeeld

Janine image
door Janine

28 Juni 2023

Kinderen waar niemand op lette krabbelen met een krijtje op een twee eeuwen oud standbeeld
Advertisement

Kunst speelt een fundamentele rol in het leven van alle individuen omdat het ons in staat stelt te dromen en de toeschouwers versteld doet staan ​​van de schoonheid. Kunstenaars hebben wat het innerlijke kind wordt genoemd in zich, oftewel het vermogen om te dromen en zich voor te stellen. Dit alles stelt hen in staat om ongelooflijke werken te creëren. Al deze voorstellingen worden tentoongesteld in musea waar ze kunnen worden waargenomen door iedereen die dat wil, er is slechts één verbod: ze niet ruïneren.

Jammer echter dat niet iedereen zich aan bepaalde regels weet te onderwerpen, zeker kinderen niet. In het verhaal dat we gaan vertellen, zijn een paar kleintjes namelijk de protagonisten die met een krijtje op een oud beeld van meer dan twee eeuwen hebben gekrabbeld. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via The Mirror

Advertisement
 National Trust

National Trust

Het beeld, gebeeldhouwd door John Bacon, en tentoongesteld in de tuinen van Croome Court, een suggestieve 18e-eeuwse villa, gelegen in een uitgestrekt park in Worcestershire, Verenigd Koninkrijk, werd beklad met krijtjes. Deze site verwelkomt elke dag veel gezinnen, met de bedoeling de talrijke tentoongestelde beelden te observeren. Bij een bepaald evement werden krijtjes uitgedeeld aan alle kinderen, het doel was waarschijnlijk om ze te vermaken door de bewonderde werken op vellen papier te reproduceren. Jammer echter dat dit uiteindelijk een slecht idee bleek te zijn.

Advertisement

Zodra de krijtjes waren uitgedeeld, bedachten de kinderen om in plaats van ze te gebruiken om te tekenen, op enkele beelden in het park te krabbelen, waaronder de 230 jaar oude, die de Romeinse Naiad afbeeldt, Sabrina, gemaakt door Bacon.

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Zodra ze zich realiseerden wat er was gebeurd, kwamen de medewerkers van de National Trust, een vereniging die bekend staat om het behoud en de verbetering van monumenten en plaatsen van collectief belang, onmiddellijk tussenbeide: "toen we hoorden wat er was gebeurd, waren we teleurgesteld, ook het team van het park was begrijpelijkerwijs ontdaan door de ontdekking. Het incident zorgde ervoor dat we specialisten moesten consulteren, die het beeld en het gedenkteken schoonmaakten. Gelukkig kon het pand het krijt verwijderen zonder de hulp van externe schoonmakers of dure materialen”.

Wat vind je hiervan?

Advertisement