Transgendervrouw wordt uit de dameskleedkamer gestuurd en klaagt de sportschool aan

Janine image
door Janine

16 Juni 2023

Transgendervrouw wordt uit de dameskleedkamer gestuurd en klaagt de sportschool aan
Advertisement

Ieder individu moet vrij zijn om zich uit te drukken. In de hedendaagse samenleving wordt veel aandacht besteed aan hoe individuen zich voelen, in de overtuiging dat het fundamentele aspect is om iemands innerlijke zelf te kunnen uiten. De LGBTQ+-gemeenschap past precies in deze sfeer, die alle mensen ertoe aanzet om het geslacht te tonen dat ze voelen. Jammer echter dat degenen die zich laten zien zoals ze zijn in sommige gevallen gehinderd worden.

Dit is precies wat er gebeurde met de transgendervrouw, protagonist van het verhaal, dat we gaan vertellen, die besloot de sportschool aan te klagen, waar ze een yogales volgde, omdat ze gedwongen was de kleedkamer voor mannen te gebruiken en uit de faciliteit werd gestuurd. Laten we in detail kijken wat er is gebeurd.

via Dailymail

Dylan Miles/Facebook

Dylan Miles/Facebook

De protagonist van het verhaal is Dylan Miles, geboren als man, maar sinds ze een kind was, voelde ze zich in het verkeerde lichaam, daarom besloot ze, zodra hij de kans kreeg, een vrouw te worden en de naam Ali aan te nemen. Het overgangsproces is nog niet voorbij, maar ze voelt zich in alle opzichten een vrouw. Jammer echter dat niet iedereen haar ziet zoals zij zichzelf ziet, want in de sportschool waar ze yoga wilde doen, moest ze zich eerst omkleden in de herenkleedkamer en daarna de faciliteit verlaten.

Advertisement
Dylan Miles/Facebook

Dylan Miles/Facebook

Ali besloot na deze behandeling de sportschool aan te klagen, omdat ze het onacceptabel vindt. Voor de les was ze de dameskleedkamer binnengegaan om zich om te kleden, maar toen ze de drempel overging, werd ze verwelkomd door geschreeuw en werd ze gevraagd om te vertrekken. "De klanten begonnen - legde betrokkene uit - te klagen en te schreeuwen zodra ze me zagen. Toen werd ik door het personeel gesommeerd om uit de sportschool te worden gezet".

De structuur rechtvaardigde zichzelf door te zeggen dat het gedwongen was Ali weg te sturen, en specificeerde dat de reden niet te maken heeft met het feit dat ze een transvrouw is, maar door haar gedrag. "In onze sportschool - legde het personeel uit - zijn er andere transgenderklanten, we hebben verschillende transvrouwen en verschillende transmannen, en er is nooit een probleem geweest. Dit was de eerste keer dat we actie moesten ondernemen. Het is deze persoon die ons ertoe heeft gebracht, als ze zich anders had gedragen, zou dit allemaal niet zijn gebeurd. Ze vertelden ons uit dat ze, toen ze zich uitkleedde, 100% een man was. Daarom mocht ze zich niet omkleden in de vrouwenkleedkamer."

Wat vind jij?

Source:
Advertisement