De bizarre foto van Elon Musk die een robot kust, heeft gebruikers met stomheid geslagen

Janine image
door Janine

27 Mei 2023

De bizarre foto van Elon Musk die een robot kust, heeft gebruikers met stomheid geslagen
Advertisement

De technologie zet steeds meer stappen vooruit, elk jaar ontstaan er nieuwe uitvindingen die een enorme impact kunnen hebben op de wereld en op de mens, zozeer dat ze het dagelijks leven kunnen vergemakkelijken. De dagelijkse implementatie van virtuele intelligentie heeft het ook mogelijk gemaakt om realistische fotomontages te maken, zozeer zelfs dat ze voor echt worden aangezien.

Een van de laatste slachtoffers van kunstmatige intelligentie is Elon Musk, een miljardair die zijn carrière op de technologie heeft gebouwd. Er zijn namelijk afbeeldingen op internet verspreid die gebruikers hebben verbaasd: op de foto's zien we de magnaat een robot kussen met de trekken van een vrouw. Laten we in detail kijken wat het is.

via Dailymail

Advertisement
Daniel Marven/Twitter

Daniel Marven/Twitter

Het bedrijf van Musk bracht al enige tijd enkele video's uit, waarin de eerste stappen van de "Optimus" werden getoond, oftewel de mensachtige robots gemaakt door Tesla. Een Twitter-gebruiker, Daniel Marven, heeft besloten om de hele bevolking van het web te schokken door afbeeldingen te publiceren die zijn gemaakt met kunstmatige intelligentie, waarop te zien is dat de tycoon een robot kust.

"Elon Musk - leest de tweet van Daniel Marven - kondigt zijn toekomstige vrouw aan, wie is zij? Zij is de eerste robot die speciaal is vervaardigd met kunstmatige intelligentie, met de persoonlijkheid en kenmerken van de vrouw van wie hij droomt, die in geen enkele normale persoon wordt gevonden, want er is natuurlijk niemand die al deze specifieke verzoeken heeft. Catnilla werkt met zonne-energie zonder op te laden, is begiftigd met zintuiglijke middelen die haar verdrietig en gelukkig maken, en heeft een evenwichtige en interactieve mentaliteit, die ze kan delen als ze in een crisis verkeert of als ze wordt blootgesteld aan psychologische stress".

Advertisement
Daniel Marven/Twitter

Daniel Marven/Twitter

Het beeld schokte gebruikers omdat het heel realistisch is. Het doel van de Twitter-gebruiker was om alle individuen te waarschuwen voor het potentieel van kunstmatige intelligentie, die iedereen kan misleiden: "Ik wilde de gevaren van kunstmatige intelligentie verduidelijken, vooral nadat de Tesla Company de eerste geïntegreerde robot Optimus had uitgebracht".

Marven liet zien hoe iedereen kan worden blootgesteld aan veranderingen in de realiteit als gevolg van technologische vooruitgang. Door iedereen op deze manier te waarschuwen, met een van de beroemdste gezichten ter wereld, kunnen we misschien de kracht van kunstmatige intelligentie beperken.

Wat vind jij?

Advertisement