Deze man laat zijn vriendin niet aan zijn vrienden zien omdat hij zich schaamt voor haar gewicht

Janine image
door Janine

10 Juni 2023

Deze man laat zijn vriendin niet aan zijn vrienden zien omdat hij zich schaamt voor haar gewicht
Advertisement

Iedereen is vrij om zijn of haar eigen oordeel te uiten, maar al te vaak kunnen deze uitspraken iemands idee beïnvloeden en veranderen. Men moet echter alleen naar de mening van anderen luisteren en een eigen idee kunnen vormen zonder zich te laten beïnvloeden. Vooral in de moderne samenleving, waarin uiterlijkheid regeert, bestaat het risico je te laten ontmoedigen door een oordeel over het uiterlijk.

De hoofdrolspeler van het verhaal, dat we gaan vertellen, geeft waarschijnlijk veel om de oordelen van anderen, vooral over het fysieke aspect, omdat hij heeft besloten de relatie met zijn vriendin geheim te houden. De reden? Hij schaamt zich voor haar gewicht. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via News Week

Advertisement

Alin en Maria zijn een stel, maar voordat ze een zekere rust in hun relatie bereikten, moesten ze vechten tegen talloze vooroordelen, wat hun relatie niet ten goede kwam. De twee leerden elkaar kennen op sociale media, maar in eerste instantie wilde hij alles verborgen houden, omdat hij zich schaamde voor hun gewichtsverschil. Hij dacht dat anderen hem negatief zouden beoordelen omdat hij een vrouw had gekozen die fysiek gezien forser was dan hij.

Advertisement

"Sommige mensen - legt Alin uit - kunnen niet geloven dat we elkaar leuk vinden en anderen vinden dat ik raar ben. Maar de realiteit is dat ik altijd van robuuste vrouwen heb gehouden, ook al is Maria de eerste. In het begin was het moeilijk voor mij om de relatie te accepteren. Ik wist dat ik Maria leuk vond, maar ik wilde niet met haar rondlopen of haar voorstellen aan mijn vrienden, omdat ik bang was voor het oordeel van anderen. Er was een mentale barrière voor mij, omdat ik dacht dat mensen onbeschoft zouden zijn. Ik heb de relatie bijna een jaar geheim gehouden. Het was geen probleem voor haar, omdat ze eraan gewend was. Door de jaren heen heb ik me gerealiseerd dat veel mannen van 'curvy' vrouwen houden maar er geen relatie mee willen hebben omdat ze niet beoordeeld willen worden. Op dat moment besloot ik dat ik haar niet langer zou verbergen en met haar uit zou gaan in het openbaar”.

Alin legde uit dat zijn wil om zijn liefde voor Maria te verbergen verband hield met de vooroordelen van anderen, het was een mentale barrière. Hij maakte zich overdreven veel zorgen over wat andere mensen dachten of zouden kunnen denken, zonder prioriteit te geven aan zijn eigen welzijn. Pas toen hij besefte dat hij zelf en wat hem een ​​goed gevoel geeft het belangrijkste is, besloot hij zijn vriendin niet verborgen te houden en zich geen zorgen te maken over de mening van anderen.

Wat vind je hiervan?

Advertisement