Vrouw beweert: "Ik kan weer lopen door een veganistisch dieet te volgen”

Janine image
door Janine

11 Juni 2023

Vrouw beweert: "Ik kan weer lopen door een veganistisch dieet te volgen”
Advertisement

In ieders leven zijn er momenten vol moeilijkheden, waarin het lijkt alsof je niet meer kunt opstaan, alsof je in een afgrond bent gevallen waaruit het onmogelijk is om weer uit te komen. Dit gebeurt vaak als je een ziekte hebt, in plaats van ertegen te vechten, ben je geneigd het te accepteren, maar vooral de gevolgen te verwelkomen. In die gevallen moet je de moed erin houden, je niet laten ontmoedigen en in staat zijn om het op alle mogelijke manieren te bestrijden.

De vrouwelijke protagonist van het verhaal, dat we gaan vertellen, deed precies dat. Hoewel ze zichzelf aanvankelijk liet gaan, wist ze zich snel te herstellen, vooral dankzij een veganistisch dieet, waardoor ze naar eigen zeggen niet alleen weer kon lopen, maar zelfs kon rennen. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via Yahoo

Advertisement
Kate Dunbar/Facebook

Kate Dunbar/Facebook

Kate Dunbar is een 59-jarige vrouw uit Hunstanton (Engeland). Plots begon ze pijn te voelen, ze begreep niet wat haar overkwam. Al haar gewrichten deden pijn, het was slopend, zo erg dat ze nauwelijks kon lopen.

"Het begon allemaal met hevige rugpijn, die steeds erger werd. Uiteindelijk kreeg ik vreselijke pijn in alle gewrichten, inclusief mijn voeten, knieën en schouders. Ik kwam op een punt waarop ik gedwongen werd om talloze pijnstillers te nemen, ik kon niet uit bed komen en ik kon niet lopen. Het was artritis en als ik niets deed, wist ik dat de pijn ondraaglijk zou worden."

Ondanks de pijn merkte ze dat ze zich door sommige voedingsmiddelen beter voelde en door andere slechter. Om deze reden besloot ze een veganistisch dieet te proberen, om te zien of ze beter kon worden.

Advertisement
Kate Dunbar/Facebook

Kate Dunbar/Facebook

Later werd haar voorgesteld om een ​​'eliminatiedieet' te proberen, en merkte dat haar pijn verergerde wanneer ze rood vlees en kaas at. Op dat moment kwam de Vegan Society in haar leven en na wat onderzoek te hebben gedaan, besloot ze een veganistisch dieet te beginnen. Dankzij dit nieuwe dieet zijn de pijnen afgenomen en loopt ze niet alleen weer, maar is ze ook gaan hardlopen.

"Ik begon me goed te voelen. Op een dag, toen ik mijn honden uitliet, begon ik uit het niets een beetje te rennen. Ik dacht dat ik op moest passen met mijn gewrichten. Sindsdien ben ik niet meer gestopt met rennen."

Wat vind je hiervan?

Advertisement