Verlaten huizen te koop voor slechts £5.000 in “spookstad” aan zee

Janine image
door Janine

13 Juli 2023

Verlaten huizen te koop voor slechts £5.000 in “spookstad” aan zee
Advertisement

Een eigen huis kopen is tegenwoordig voor veel mensen een utopie, aangezien de huizenprijzen blijven stijgen. Er zou een oplossing zijn, als we de verschillende ongemakken en nadelen uitsluiten en ons uitsluitend op de prijs richten: een Engels dorp, gelegen aan de kust en in staat van semi-verlatenheid, heeft huizen te koop tegen zeer lage prijzen.

via Mirror

Advertisement
george hurrell/Wikimedia-commons

george hurrell/Wikimedia-commons

Als je van de zee, de stilte en de eenzaamheid houdt, mag je deze kans niet missen. In het kustplaatsje Horden, gelegen in het Engelse graafschap Durham, kun je een huis kopen voor de ongelooflijke prijs van 5.000 pond (ongeveer 5.850 euro). Een echt te verwaarlozen bedrag, als je kijkt naar de locatie en het uitzicht dat deze woningen bieden.

Er staan ​​een aantal echt interessante panden op het vastgoedportaal van Rightmove, waaronder twee rijtjeshuizen en een huis met drie slaapkamers. Voor zo'n laag bedrag zou je verwachten dat de huizen klein en vervallen zijn, maar dat is niet het geval: zeezicht, efficiënte treinverbinding en een super aantrekkelijke prijs zijn werkelijk interessante aspecten, die iedereen zouden verleiden. Maar wat zijn de nadelen en waarom zijn ze zo goedkoop?

Advertisement
Andrew Curtis/Wikimedia-commons

Andrew Curtis/Wikimedia-commons

Het nadeel - maar misschien niet voor iedereen - is dat deze woningen in een soort "spookstad" staan, waar weinig tot niets te doen is. Veel wegen zijn afgesloten en de economische motor van Horden viel stil toen de plaatselijke kolenmijn in 1987 werd gesloten onder de regering van Margaret Thatcher. Er zijn ongeveer 6.800 inwoners in het dorp, de werkloosheid is erg hoog en de werkgelegenheid is erg laag.

Als je op zoek bent naar een plek om nieuwe professionele kansen te vinden, is dit zeker niet de juiste, maar het is perfect om aan de kust te wonen, aan zee, in de absolute rust en stilte die het biedt. De huizen die geveild zijn, zijn waarschijnlijk al gekocht door een gelukkige eigenaar. Had jij er een willen kopen?

Advertisement