Meer dan 40 jaar genegeerd in de schuur, is het nu meer dan een miljoen dollar waard

Janine image
door Janine

02 Juli 2023

Meer dan 40 jaar genegeerd in de schuur, is het nu meer dan een miljoen dollar waard
Advertisement

Er zijn plaatsen die echte schatten verbergen. Het komt zelfs vaak voor dat we een bepaald object op één plek vergeten en daar laten liggen om stof te verzamelen. Dan kunnen er twee dingen gebeuren, of het object in kwestie verslechtert, totdat het bijna verdwijnt, of het neemt in waarde toe. In het laatste geval, als iemand het zou tegenkomen, zouden ze een echt fortuin in hun handen vinden. Velen gaan daarom van tijd tot tijd naar hun eigen kelder of die van familieleden om te zien of ze iets kunnen vinden dat verborgen is gebleven, maar van grote waarde is. Vaak zijn het juist die objecten waarvan we niet verwachten dat ze de moeite waard zijn die ons kunnen verrassen.

In het verhaal dat we nu gaan vertellen, vond een familie een voorwerp dat al meer dan 40 jaar in de schuur verborgen stond. In de loop van de tijd is het in waarde gestegen, zozeer zelfs dat er meer dan een miljoen euro voor betaald zou kunnen worden. Laten we beter kijken wat het is.

via Dailymail

Advertisement
pxhere

pxhere

Wanneer een persoon overlijdt, wordt meestal geprobeerd zijn bezittingen op te halen om ze aan de nabestaanden te geven of te verkopen. Met objecten kun je een band onderhouden met mensen die er niet meer zijn. Een familie uit Indiana, Verenigde Staten, besloot na de dood van hun vader hun schuur op te ruimen. Toen echter alle familieleden de schuur binnenkwamen, waren ze verbaasd, ze hadden alles verwacht, maar niet wat ze er aantroffen.

Advertisement
Gullwing Motor Cars

Gullwing Motor Cars

In de schuur, gebruikt als garage voor oldtimers, werden enkele echte juwelen gevonden, maar er zat ook een diamant tussen: een Mercedes-Benz Roadster 300SL uit 1960. Toen ze hem ontdekten, was de auto volledig bedekt met stof, wat aangeeft dat hij al een tijdje stil stond.

NOT THE ACTUAL PHOTO Lothar Spurzem/commons.wikimedia.org

NOT THE ACTUAL PHOTO Lothar Spurzem/commons.wikimedia.org

De aanwezigen, nieuwsgierig geworden, besloten dat ze het weer wilden laten schitteren. Na de restauratie merkten ze dat hij nog perfect werkte en dat hij slechts een klein aantal km had afgelegd, namelijk slechts 23.000. De voormalige eigenaar werd verliefd op het voertuig en besloot het in 1976 te kopen. Het model was uniek, aangezien het al 12 jaar lang niet meer leverbaar was. Hoewel hij van die auto hield, koos hij ervoor om er niet mee te rijden, maar hem in een schuur in Indiana te stallen. De auto werd vervolgens te koop aangeboden voor een duizelingwekkend bedrag, ofwel 1.014.000 dollar (ongeveer 9.270.000 euro).

Wat vind je hiervan?

Advertisement