De effectieve en onverwachte methode om het probleem van een verstopt toilet op te lossen

Janine image
door Janine

24 Augustus 2023

De effectieve en onverwachte methode om het probleem van een verstopt toilet op te lossen
Advertisement

Het toilet is een fundamenteel onderdeel van het huishouden en als het kapot is vormt het een reëel probleem, omdat deze op geen enkele manier kan worden vervangen. Voordat je echter naar een loodgieter op zoek gaat, kun je het probleem wellicht zelf oplossen dankzij een eenvoudige truc. Laten we uitzoeken wat het is.

via One Good Thing by Jillee

Advertisement

Hoe je een verstopte afvoer kunt oplossen

Hoe je een verstopte afvoer kunt oplossen

Pixabay

Je realiseren dat de afvoer van het toilet verstopt is, is een van die huishoudelijke ongemakken die je nooit wilt meemaken. Helaas kan het echter iedereen overkomen. Het betekent niet alleen een vervelend ongemak, maar de gedachte gaat meteen uit naar de loodgieter en de daarmee samenhangende kosten.

Wij hebben goed nieuws voor je: dat is misschien niet nodig. In feite is er een praktisch en vrij eenvoudig systeem om het probleem zelfstandig op te lossen, zonder de portemonnee te hoeven openen.

Advertisement
Pexels

Pexels

Het is erg belangrijk om het toilet altijd schoon te houden, omdat een verstopping ernstige problemen kan veroorzaken. Niet alleen het onderhoud is essentieel, maar dat geldt ook voor de reiniging, die regelmatig moet worden uitgevoerd om een ​​uitstekende hygiëne te behouden. Het verwijderen van vlekken en kalkaanslag, die niet alleen de esthetiek van de badkamer in gevaar brengen, maar ook nare geurtjes veroorzaken, is mogelijk in slechts een paar stappen. Gebruik bijvoorbeeld zuiveringszout en citroen om vuil en kalk van het oppervlak te verwijderen.

Ernstiger en gecompliceerder is echter het probleem van verstopte leidingen, dat afhankelijk kan zijn van verschillende oorzaken. Wat je echter moet weten, is dat er een onvermoede truc bestaat om het probleem op te lossen en waar je in deze gevallen je voordeel mee kunt doen.

Verwijder zelf de verstopping

Verwijder zelf de verstopping

Pexels

Een van de meest voorkomende redenen is de aanwezigheid van overtollig toiletpapier in de leidingen, met vervelende gevolgen. Het gaat in feite om het belemmeren van de doorgang van water en het terugkeren naar het oppervlak van al het vuil.

Als de verstopping niet al te erg is, kun je de situatie verhelpen door ongeveer drie glazen witte azijn en zuiveringszout in het toilet te gieten, samen met zeer warm water. Deze combinatie zal de verstopping gemakkelijk verwijderen, maar in ernstiger gevallen zal het nodig zijn om deze onverwachte truc toe te passen.

De onverwachte truc die je niet kende: dit is het

De onverwachte truc die je niet kende: dit is het

Het enige wat je nodig hebt is gewoon wat ducttape. Je leest het goed: verwijder eerst overtollig vuil handmatig. Zodra dit is gebeurd, giet je er een halve fles vloeibaar afwasmiddel en voldoende vloerreiniger in, naast het eerder genoemde zuiveringszout, witte azijn en warm water. Nadat de randen droog zijn, bedek je de uitsparing van het toilet met de tape met een dubbele laag, zowel horizontaal als verticaal, en zorg ervoor dat er geen luchtdoorgang is.

De resulterende warmte zal voldoende druk uitoefenen om de verstopping te verwijderen, terwijl de tape langzaam wordt losgemaakt. Om de handeling effectiever te maken, kun je met je handen op de tape drukken, waarbij je eraan denkt handschoenen te dragen.

Kende jij dit simpele en goedkope middel?

Advertisement