Sommige toeristen gaan op reis met een lege portemonnee: waarom doen ze dat?

Janine image
door Janine

25 Juli 2023

Sommige toeristen gaan op reis met een lege portemonnee: waarom doen ze dat?
Advertisement

Iedereen houdt van vakantie: er zijn er die niet kunnen wachten om op een bedje aan zee te gaan liggen en de komende zeven of tien dagen weinig anders te doen, er zijn er die in plaats daarvan tijdens de vakantie nieuwe energie opdoen door lange excursies te maken.

Of je nu wilt ontspannen of inspiratie zoekt door nieuwe plaatsen te bezoeken, je loopt altijd risico's: als je als toerist verschillende plaatsen bezoekt, loop je meer risico om beroofd te worden. Hoe voorkom je dat je wordt beroofd op reis? Laten we het in detail bekijken.

Advertisement
pixabay

pixabay

Als je op reis gaat, heb je hoogstwaarschijnlijk meer geld bij je dan je in het dagelijks leven gewend bent. Dieven weten dit maar al te goed, en daarom zijn ze in grote, drukke steden eerder geneigd spullen van toeristen te stelen dan van de lokale bevolking.

Een van de tips die tijdens het reizen het vaakst wordt gegeven, is opgaan in de lokale bevolking, om meer onopgemerkt te blijven in de ogen van mensen die niet deugen: het is echter niet altijd gemakkelijk om dit advies op te volgen, vooral wanneer de fysionomie van lokale mensen anders is dan die van jou.

Advertisement
pexels

pexels

Toeristen passen daarom andere trucs toe waardoor ze hun vakantie kunnen beleven met de rust die ze verdienen. Sommigen plaatsen bijvoorbeeld een glas op het handvat van de toegangsdeur van de hotelkamer.

Een andere manier waarop toeristen proberen om op vakantie niet in de problemen te komen, is door een lege portemonnee te gebruiken: het is erg handig om een ​​"nep" portemonnee bij je te hebben om te gebruiken in de ongelukkige situatie van een overval.

Sommige toeristen stoppen de lege portemonnee in de tassen binnen het bereik van de dieven, zodat ze er zeker van kunnen zijn dat ze, zodra ze de portemonnee stelen, niet opnieuw worden beroofd, maar het nut van dit object komt in een andere situatie naar voren.

Helaas kan het gebeuren dat je wordt benaderd door mensen die je dwingen je portemonnee onder bedreiging af te staan: veel mensen hebben op deze manier hun bezittingen in de handen van dieven moeten achterlaten zonder de mogelijkheid om voor hun eigen veiligheid te kiezen. De lege portemonnee blijkt daarentegen erg handig:

Om het te verwarren met een echte portemonnee, is het noodzakelijk om het te vullen met wat nep-kaarten, wat bonnetjes en, indien gewenst, zelfs wat munten met een lage waarde: veel "nep" -portemonnees worden al verkocht met nep-kaarten.

Het gebruik ervan is heel eenvoudig: wanneer wordt gevraagd om de portemonnee te geven, wordt de lege portemonnee gegeven, die er in alle opzichten uitziet als de echte. Op dit punt zullen de dieven het pakken, zonder al te veel aandacht te schenken aan de kenmerken ervan, en zullen ze er met de buit vandoor gaan. Pas later beseffen dieven dat ze een object zonder waarde in handen hebben.

pixabay

pixabay

Deze nep-portemonnee is erg handig om bij je te hebben, vooral wanneer je toeristische bestemmingen bezoekt waarvan bekend is dat ze het risico lopen op overvallen en diefstallen: hier zijn enkele van de steden die het vaakst worden aangetroffen in ranglijsten van de gevaarlijkste steden voor toeristen.

- Caracas, Venezuela)

- Bogota Colombia)

- Ciudad Juarez (Mexico)

- Kingston (Jamaica)

- Kaapstad, Zuid-Afrika)

Het kennen van de plaats waar je op vakantie gaat, is van fundamenteel belang om te begrijpen wat je kunt verwachten en welke voorzorgsmaatregelen je kunt en moet nemen om zonder diefstal, maar in volledige gemoedsrust van je vakantie te genieten.

Advertisement