Als je een week lang 3 dadels per dag eet, zal je lichaam je dankbaar zijn: alle voordelen op een rij

Janine image
door Janine

23 Augustus 2023

Als je een week lang 3 dadels per dag eet, zal je lichaam je dankbaar zijn: alle voordelen op een rij
Advertisement

Dadels zijn exotische vruchten die we allemaal wel eens hebben geproefd, maar wat we niet wisten is wat er met ons lichaam kan gebeuren als we er gedurende een periode van zeven dagen een precieze hoeveelheid van consumeren. Ben je ook nieuwsgierig, lees dan dit artikel: je kunt er enorm veel profijt van hebben.

via See News

Advertisement
Pixabay

Pixabay

De dadel komt uit Noord-Afrika en West-Azië, maar het land dat de grootste hoeveelheid produceert is Egypte. Deze vrucht, ook goed verkrijgbaar in Europa, groeit aan een palmboom en heeft een grootte die varieert van 4 tot 6 centimeter. Zoals veel fruit bevat het belangrijke energievoedingsstoffen en beschikt het over verschillende eigenschappen.

Weinigen weten echter dat het eten van drie dadels per dag verrassende effecten op ons lichaam kan hebben. Laten we al hun ongelooflijke voordelen ontdekken.

Advertisement
Torange

Torange

Spijsverteringsstelsel. Het is een uitstekende bondgenoot van het spijsverteringsstelsel, omdat de dadel extreem rijk is aan vezels. Een onderzoek heeft de gunstige effecten aangetoond die het kan hebben, zowel op de dikke darm, waardoor het wordt beschermd tegen zeer ernstige pathologieën, als op de darmen.

Gezondheid van de botten. Onder de gunstige eigenschappen beschikt het over het vermogen om de gezondheid van de botten te verbeteren. Julie Garden Robinson, onderzoekster aan de North Dakota State University, heeft in een onderzoek aangetoond dat het boor dat in grote hoeveelheden in deze vruchten aanwezig is botziekten helpt voorkomen. Andere onderzoeken hebben aangetoond dat de mineralen, waaronder fosfor, kalium, calcium en magnesium, botten versterken en helpen osteoporose te bestrijden.

Pexels

Pexels

Het beschermt het hart. Volgens sommige onderzoeken helpt het kalium in dadels de bloeddruk te verlagen, terwijl de antioxidanten het “slechte cholesterol” onder controle houden, waardoor het risico op hartproblemen wordt verminderd.

Het geeft je energie. De dadel bevat fructose en glucose, waardoor het een uitstekende natuurlijke energiebron is na het sporten of vasten. Moslims consumeren het meestal na de Ramadan om het suikerniveau te herstellen.

Anti-stress. Volgens sommige onderzoeken helpt de vitamine B6 in deze vrucht ons lichaam bij de aanmaak van serotonine, het hormoon dat geassocieerd wordt met stemming en slaap, en noradrenaline, het stresshormoon. Het consumeren van drie dadels per dag is daarom een ​​uitstekende remedie tegen een slecht humeur!

Pixabay

Pixabay

Allergische rhinitis: volgens dit onderzoek helpen dadels bij het bestrijden van deze vervelende allergie veroorzaakt door stof, schimmels, dierenharen of pollen.

Afslanken. De vezels in de dadel bevorderen, zoals gezegd, het darmwelzijn en geven een gevoel van verzadiging.

Daarom kan het dagelijks consumeren van drie dadels je lichaam in slechts één week een hoge dosis energie en welzijn geven. Bovendien zijn ze heerlijk van smaak! Waarom zou je ze niet proberen?

Advertisement