Gezwollen benen en voeten? In deze gevallen is er een onverwachte natuurlijke remedie

Janine image
door Janine

21 Augustus 2023

Gezwollen benen en voeten? In deze gevallen is er een onverwachte natuurlijke remedie
Advertisement

In sommige periodes van het jaar, of in het leven, kunnen we een onaangenaam fenomeen ervaren: onze benen en voeten zwellen wat meer of minder op, met als gevolg niet onverschillige ergernissen en ongemakken. Er is echter een eenvoudige, nuttige en natuurlijke methode om het probleem op te lossen, laten we eens kijken welke.

via Tea Almanac

Advertisement

Het probleem van gezwollen benen: de oorzaken

Het probleem van gezwollen benen: de oorzaken

Pexels

Is het je ooit opgevallen dat je benen plotseling opgezwollen raakten, dat je voeten eruit zien als twee "worsten" en dat je onderste ledematen er beslist abnormaal uitzien?

Dit kan verschillende redenen hebben, variërend van overmatige warmte tot het feit dat je te lang hebt gestaan ​​en niet hebt bewogen, tot het vasthouden van vocht. Weinig bewegen heeft bijvoorbeeld een negatieve invloed op de bloedcirculatie in de benen, die daardoor de neiging hebben op een ongebruikelijke en soms zorgwekkende manier op te zwellen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

De oorzaken kunnen verschillend zijn, van opeenhoping van vocht tot een grotere verwijding van de bloedvaten, maar het resultaat is pijn en ongemak, evenals een gevoel van zwaarte dat moeilijk te negeren is.

Het hebben van gezwollen benen en voeten kan het moeilijk maken om normale activiteiten uit te voeren en kan het zelfs moeilijk maken om schoenen te dragen, zelfs open schoenen zoals pantoffels en slippers.

Reddit

Reddit

Eetgewoonten kunnen ook een negatieve invloed hebben op de zwelling van benen en voeten. Als je te veel zout voedsel consumeert, kan de hoge hoeveelheid natrium die ons lichaam binnenkomt, het vasthouden van water bevorderen, terwijl alcoholische dranken de kracht hebben om de bloedvaten te verwijden, waardoor een goede bloedcirculatie wordt belemmerd.

Deze vervelende aandoening kan worden aangepakt met een natuurlijk huismiddeltje, door deskundige aanbevolen, omdat is aangetoond dat het helpt bij het beheersen van de zwelling en symptomen. Wat is het precies?

Peterselie, het natuurlijke middel tegen gezwollen benen: hoe het te gebruiken

Peterselie, het natuurlijke middel tegen gezwollen benen: hoe het te gebruiken

Pixabay

Het advies is om een ​​specifieke plant te gebruiken om zwelling en de symptomen ervan te verlichten: het gaat om peterselie, bekend om zijn vochtafdrijvende eigenschappen. Je kunt het op twee manieren gebruiken: maak een kruidenthee op basis van dit kruid door een liter water te koken en ongeveer 30 gram verse peterselie toe te voegen. Laat het 5-10 minuten koken en wacht dan nog eens tien minuten nadat je het vuur hebt uitgezet. Nadat de infusie is gefilterd, kun je deze één keer per dag drinken, maximaal twee, 's morgens en' s avonds.

Als alternatief kun je de olie van deze bijzondere plant gebruiken om het gezwollen deel van onder naar boven te masseren, om de bloedsomloop te stimuleren en zwelling tegen te gaan. Kende je het nut van peterselie in deze gevallen? Als je benen gezwollen en zwaar aanvoelen, probeer dan deze eenvoudige en effectieve natuurlijke remedie: je krijgt onverwachte verlichting en voordelen.

Advertisement