Je zou altijd een citroen in je auto moeten hebben: er is een goede reden voor

Janine image
door Janine

20 Augustus 2023

Je zou altijd een citroen in je auto moeten hebben: er is een goede reden voor
Advertisement

Onder de dingen die nooit in de auto mogen ontbreken, is er naast een rijbewijs, documenten en een luchtverfrisser ook citroen: ook al lijkt het je misschien bizar, er is een geldige reden om het mee te nemen. Laten we samen kijken wat het is.

via Daily Trust

Advertisement

De citroen: een citrusvrucht met waardevolle eigenschappen

De citroen: een citrusvrucht met waardevolle eigenschappen

Pixabay

Het advies om een ​​citroen in de auto te bewaren lijkt misschien vreemd, maar er is een heel specifieke reden om deze gewoonte aan te nemen.

Als je dit doet, kun je op een meer serene en rustige manier reizen en alle problemen oplossen die veel mensen ervaren.

Deze citrusvrucht bevat hoge doseringen vitamine C, een krachtige antioxidant, maar ook water en citroenzuur. Het heeft antireumatische eigenschappen en bevordert de opname van ijzer, maar niet alleen dat: het is een krachtige bondgenoot van de spijsvertering.

Maar waarom zou je het in de auto bewaren?

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Niet alleen van binnen, maar ook in de schil vinden we waardevolle eigenschappen zoals antischimmel, antibacterieel en antiseptisch. Deze gele citrusvrucht is ook uitstekend geschikt voor mondverzorging tegen gingivitis, keelpijn en aften, en voor het versterken van het immuunsysteem. Het wordt ook vaak gebruikt in ontvettingsproducten en als ontsmettingsmiddel bij huishoudelijke schoonmaakmiddelen, om nog maar te zwijgen van het feit dat het aangename en doordringende aroma nare geuren kan elimineren.

Kortom, deze waardevolle vrucht biedt ons tal van voordelen, die hier niet ophouden: in feite kan het buitengewoon nuttig zijn voor mensen die last hebben van wagenziekte, of het gevoel van misselijkheid en malaise dat men voelt aan boord van een rijdende auto. Laten we eens kijken waarom en hoe we het kunnen gebruiken om het probleem op te lossen.

Hoe citroen te gebruiken als krachtige bondgenoot tegen bewegingsziekte

Hoe citroen te gebruiken als krachtige bondgenoot tegen bewegingsziekte

Pixabay

Niet iedereen weet dat citroen een goed hulpmiddel is tijdens autoritten: drink gewoon het sap of zuig op een schijfje om enorme voordelen te krijgen. Bewegingsziekte treft veel mensen, ook kinderen, vooral tijdens lange en bochtige reizen. Het lichaam houdt misschien niet van deze omstandigheden en reageert door extreem vervelende misselijkheid te vertonen. Om te voorkomen dat je specifieke medicijnen of producten neemt, kun je gebruik maken van deze citrusvrucht, die geen contra-indicaties heeft. Het is in feite een natuurlijke maagzuurremmer en het vermogen om de productie van zoutzuur te blokkeren maakt het mogelijk om de maag te reguleren.

Het eten van een schijfje of het koken van een schil in water om te drinken is nuttig om de symptomen van bewegingsziekte, oftewel wagenziekte, tegen te gaan. Als je echter last hebt van gastro-oesofageale reflux of misselijkheid door gastritis, is het beter om voor andere oplossingen te kiezen om de zaken niet erger te maken.

Heb je wel eens last gehad van wagenziekte? Kende je dit nuttige gebruik van citroen tegen "bewegings”-misselijkheid?

Advertisement