Als je een citroen in het toilet uitknijpt voordat je gaat slapen, krijg je een buitengewone verrassing als je wakker wordt

Janine image
door Janine

19 Augustus 2023

Als je een citroen in het toilet uitknijpt voordat je gaat slapen, krijg je een buitengewone verrassing als je wakker wordt
Advertisement

Er zijn veel trucs om kleine huishoudelijke problemen op een volledig natuurlijke manier op te lossen. In dit geval leggen we uit hoe nuttig het is om een ​​schijfje citroen te gebruiken om je toilet te verzorgen en hoe je er het beste van kunt profiteren.

via Housedigest

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Geconfronteerd met problemen zoals verstopte afvoeren en nare geurtjes, is de eerste gedachte om voor deze problemen specifieke producten te gebruiken, zoals die op de markt te vinden zijn. Er zijn echter veel goedkopere en natuurlijkere alternatieven die net zo effectief kunnen blijken te zijn.

Een daarvan is om citroen te gebruiken voor het schoonmaken van de badkamer, een ruimte in huis waar we veel tijd doorbrengen en die meer dan welke andere kamer dan ook moet worden ontsmet.

Advertisement

Citroen, een krachtig natuurlijk ontsmettingsmiddel

Citroen, een krachtig natuurlijk ontsmettingsmiddel

Pixabay

Naast het schoonmaken van de douche, het bad, de spiegels en de wastafels, moet onze grootste aandacht worden besteed aan het toilet, vaak verantwoordelijk voor nare geuren die uit de afvoer komen. Maar ook na het reinigen van het sanitair kunnen er kalk- en vuilresten achterblijven, die speciale maatregelen vereisen en bovendien onaangenaam om te zien zijn.

Hier komt citroensap om de hoek kijken - maar je kunt ook citroenzuur gebruiken - een citrusvrucht met vele eigenschappen die heeft bewezen een krachtige bondgenoot te zijn bij het schoonmaken van het huis. Naast het hoge vitamine C-gehalte heeft het ook ontvettende en desinfecterende eigenschappen.

Om je sanitair te schrobben en te ontsmetten, besprenkel je de muren met citroensap en wrijf je ze in met een spons om de doeltreffendheid ervan te benadrukken. Zo elimineer je restvuil en verspreid je tegelijkertijd een heel aangename geur in je badkamer. Maar laten we het hebben over wast je 's avonds zou moeten doen, voordat je gaat slapen.

De citroentruc om het toilet te ontsmetten: zo doe je dat

De citroentruc om het toilet te ontsmetten: zo doe je dat

Curioctopus

Op dit moment van de dag kun je het citroensap een nacht laten staan, om een maximaal voordeel te behalen. Spoel eerst het toilet door om de randen van het sanitair nat te maken en te voorkomen dat het wegglijdt. Giet daarna 4 of 5 theelepels citroensap in een bakje en verdeel het over de binnenkant van het toilet. Voeg nu wat zuiveringszout toe: je zult een schuim zien ontstaan, want samen met citroen - of citroenzuur - zorgt het voor een uitzonderlijke reinigingskracht.

Wacht 20 minuten, gedurende welke je bubbels op de bodem van het toilet zult zien, wat aangeeft dat de synergie tussen de twee verbindingen heel goed werkt. De laatste handeling zal zijn om de toiletborstel krachtig langs de randen te poetsen, om het mengsel te laten inwerken tot de volgende dag.

Als je wakker wordt kun je het toilet doorspoelen en het resultaat bewonderen: verrassend nietwaar? En dat allemaal met behulp van twee simpele ingrediënten die je in de keuken hebt! Kende je deze geweldige hack voor het schoonmaken van de toiletpot?

Advertisement