Het geblokkeerde slot van de badkamer openen zonder sleutel? Het is mogelijk met deze werkelijk onfeilbare truc

Janine image
door Janine

22 Augustus 2023

Het geblokkeerde slot van de badkamer openen zonder sleutel? Het is mogelijk met deze werkelijk onfeilbare truc
Advertisement

Niet alle deuren hebben een sleutel nodig om te worden geopend: sommige hebben namelijk een ander slot, dat, eenmaal gesloten, moeilijk te openen is. Er is echter een merkwaardige truc om het probleem op te lossen waar je misschien nog nooit aan hebt gedacht. Laten we eens kijken wat het is.

via Wiki How

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Is het mogelijk om de badkamerdeur te openen zonder de sleutel te gebruiken? Het antwoord is ja: er is een alternatieve methode om dit te doen. Sloten hebben meestal een sleutel waarmee je een deur van binnenuit op slot kunt doen, maar dit is niet altijd het geval.

Sommige deuren sluiten met een knop zodat je geen sleutel nodig hebt. Wat te doen als de deur in deze gevallen vast blijft zitten?

Advertisement
Alx 91/Wikimedia commons

Alx 91/Wikimedia commons

Als je opgesloten raakt in de badkamer, moet je, voordat je in paniek raakt, weten dat er een methode is om een ​​deur te kunnen openen zonder sleutel, iets wat je waarschijnlijk nog nooit hebt overwogen.

Knopvergrendelingen komen vrij vaak voor en vereisen bijzondere aandacht, juist omdat het, als ze vast komen te zitten, moeilijk kan zijn om het mechanisme te herstellen. Als het echter zou gebeuren, is het beter om het onfeilbare systeem te kennen om jezelf te kunnen bevrijden zonder om hulp te roepen.

De badkamerdeur is geblokkeerd: zo open je hem zonder sleutel

De badkamerdeur is geblokkeerd: zo open je hem zonder sleutel

Pixabay

Handgrepen met een knoppensysteem hebben vaak een schroef aan de buitenkant, die verborgen kan zijn of duidelijk zichtbaar is door een klein gaatje. In het laatste geval kan de truc die we voorstellen echt werken. Gebruik gewoon een mes, bij voorkeur met een afgeronde punt om ongelukken te voorkomen. Je kunt er altijd een in de badkamer laten liggen voor deze gevallen: je plaatst de afgeronde punt op de gleuf van de schroef en geeft er een paar tikjes op. Op dit punt zou de deur moeten ontgrendelen.

Als alternatief kun je een schaar gebruiken, waarbij je slechts één van de twee puntige zijden gebruikt, waarbij je er altijd voor zorgt dat je je niet verwondt. De procedure is identiek aan die van het mes: probeer de schroef los te draaien om de deur te ontgrendelen. Je kunt ook moersleutels gebruiken, als je die bij de hand hebt, of een schroevendraaier. De truc is hetzelfde, ongeacht welk gereedschap je gebruikt.

Heb je ooit opgesloten gezeten in de badkamer? Kende je dit handige systeem om de gesloten deur te openen?

Source:

Image credit: https://it.wikipedia.org/wiki/Spina_elettrica#/media/File:A_plug.jpg

Advertisement