Je maakt steeds de fout om ze in de koelkast te bewaren: dit zijn de voedingsmiddelen die niet gekoeld mogen worden

Janine image
door Janine

27 Augustus 2023

Je maakt steeds de fout om ze in de koelkast te bewaren: dit zijn de voedingsmiddelen die niet gekoeld mogen worden
Advertisement

Het vermijden van voedselverspilling is een “strijd” die alle gezinnen met alle macht voeren: naast de gedachte van degenen die zich niet elke dag een maaltijd kunnen veroorloven, is er in feite het besef dat ze hun geld verspillen. Het is daarom uiterst belangrijk om zowel de houdbaarheidsdata van de verschillende producten die we in de supermarkt kopen te controleren, als hoe en waar we voedsel in huis kunnen bewaren.

De meeste van onze eetbare aankopen worden zorgvuldig in de koelkast of vriezer geplaatst, toch? Welnu, er zijn veelgebruikte producten die heel vaak op de verkeerde plek worden geplaatst. Op welke manier? Laten we het samen uitzoeken.

via Delish

Advertisement

Welk voedsel mag niet in de koelkast worden bewaard

Welk voedsel mag niet in de koelkast worden bewaard

Freepik

De koelkast is een van de meest onmisbare apparaten: het is moeilijk om een ​​huis binnen te lopen waar er geen één is. De reden ligt bijna voor de hand. Dankzij de koeling kun je de duur verlengen van voedsel dat is geopend en daarom bestemd is om te bederven.

Sommige voedingsmiddelen moeten noodzakelijkerwijs op een koele plaats worden bewaard, zelfs als de verpakking volledig intact en gesloten is: vleeswaren of yoghurt bijvoorbeeld. Maar wat zijn die voedingsmiddelen die zorgvuldig moeten worden vermeden om in de lage temperaturen van de koelkast te worden bewaard?

Allereerst verse tomaten: door de kou zullen ze niet langer hun intense smaak hebben, wat onvermijdelijk de oorspronkelijke smaak zal aantasten! Maar er zijn er nog veel meer, laten we er een paar bekijken.

Advertisement
RitaE/Pixabay

RitaE/Pixabay

Aardappelen worden vaak in de koelkast bewaard, maar zelfs in dit geval raden we deze "praktijk" af, omdat je dan bloemige aardappelen zult krijgen als gevolg van het proces waarbij zetmeel wordt omgezet in suiker, dat wordt begunstigd door de koude temperatuur. Knoflook en ui zullen ook een ongelukkig lot ondergaan: hun consistentie zal veranderen, waardoor ze zacht en oneetbaar zullen worden.

In tegenstelling tot wat je zou denken, is basilicum ook een van de voedingsmiddelen die je buiten de koelkast moet bewaren om de aromatische eigenschappen ervan te behouden, wat in feite de bijzonderheden van de plant zijn. Maar waarschijnlijk is de grootste fout die je kunt maken het bewaren van honing in de koelkast. Doe dit nooit, want samen met brood is het een voedingsmiddel dat in korte tijd heel hard – en dus oneetbaar – wordt. Maar dat is nog niet alles.

Sinaasappelen en citroenen moeten ook in een droge, goed verlichte ruimte van het huis worden geplaatst. Ten slotte moeten perziken en pruimen op een plaats op kamertemperatuur worden bewaard, zodat ze goed kunnen rijpen. Daarom mogen ook zij niet in de koelkast worden bewaard. Was je je bewust van dit belangrijke onderscheid tussen voedsel dat koel gehouden moet worden en wat niet?

Advertisement