Man ziet een grote steen bij een beekje, maar als hij erachter komt wat het werkelijk is, kan hij het niet geloven

Janine image
door Janine

24 Augustus 2023

Man ziet een grote steen bij een beekje, maar als hij erachter komt wat het werkelijk is, kan hij het niet geloven
Advertisement

Veel mensen gebruiken graag de metaaldetector, een hulpmiddel voor het detecteren van edele metalen onder het aardoppervlak. Soms is het mogelijk om kleine schatten en zeldzame munten te vinden, maar de man waar we het over gaan hebben heeft een werkelijk ongelooflijke ontdekking gedaan. Laten we eens kijken wat het is.

via BBC

Advertisement

Hoe de metaaldetector wordt gebruikt

Hoe de metaaldetector wordt gebruikt

Darren Kamp/Facebook

Sommigen zijn echte experts en kennen er elk geheim, anderen gebruiken de metaaldetector als hobby en behoren tot de categorie beginners. Onder hen bevindt zich een Australische man die op zijn zachtst gezegd een uitzonderlijke ontdekking heeft gedaan.

Het doel van dit hulpmiddel is om waardevolle spullen te kunnen vinden, wandelend op plaatsen zoals stranden of bossen. De zee kan bijvoorbeeld armbanden, ringen of andere door zwemmers verloren juwelen naar het strand brengen, die als ze onder het zand terecht kunnen komen vrijwel niet meer te vinden zijn. Een bepaald akoestisch signaal van het apparaat kan echter de aanwezigheid ervan en de daaruit voortvloeiende vondst aangeven.

Advertisement

Het gelukkige verhaal van de man

"I've been prospecting 43 years and I've never seen a rock specimen with this much gold in it," Darren Kamp, who bought the rock from another prospector, told Insider.

Pubblicato da Insider Business su Mercoled√¨ 29 marzo 2023

De man, die onlangs met pensioen is gegaan, heeft besloten dit avontuur voor zijn plezier uit te proberen. Hij profiteerde van zijn vrije tijd om zijn vele hobby's uit te oefenen en trok naar een onontgonnen gebied met zijn nieuwe metaaldetector, die hij voor een betaalbare prijs in een winkel in zijn stad had gekocht.

Zonder er al te veel van te verwachten reisde hij naar een Australisch gebied tussen Ballarat, Bendigo en St. Arnaus, dat bekend stond als een soort goudmijn. Tijdens de wandeling begon het hulpmiddel voortdurend geluid te maken in de buurt van een beekje. Hier zag de man een grote steen van ongeveer vier en een halve kilo. Alles suggereerde dat het een simpele steen was, bedekt met goud, maar dat was niet zo.

De ongelooflijke vondst: wat het werkelijk was

De ongelooflijke vondst: wat het werkelijk was

9 News Australia/Youtube screenshot

Nadat hij het had opgepakt en in de rugzak die hij bij zich had had gestopt, keerde hij terug naar huis met de bedoeling het door een deskundige te laten beoordelen. Pas daarna ontdekte hij met enorme verbazing de ware aard van zijn vondst. Hij bracht een stuk van de steen naar een speciaalzaak in de buurt van Melbourne, gerund door goudexpert Darren Kamp. Zodra hij het analyseerde, legde de man uit dat het een goudklomp was met daarin 2,6 kg goud. De hele steen zou hem dus een echt fortuin hebben opgeleverd: zo’n 150.000 euro!

De gelukkige ontdekker, die zijn identiteit anoniem wil houden, heeft complimenten gekregen van Kamp, die in de veertig jaar dat hij actief was nog nooit zoiets had gezien. Een nogal onverwachte meevaller, vind je niet?

Advertisement