Dit is de magische formule om een ​​kind in slaap te brengen: veel ouders doen er verkeerd aan om het niet te volgen

Janine image
door Janine

20 Augustus 2023

Dit is de magische formule om een ​​kind in slaap te brengen: veel ouders doen er verkeerd aan om het niet te volgen
Advertisement

De komst van een kind zorgt voor een enorme vreugde, maar we moeten ook toegeven dat het het leven van de nieuwe ouders volledig overhoop gooit. Van een situatie van rust gaan we over naar het hoofd moeten bieden aan de vele behoeften van de kleine, die in alle opzichten afhankelijk is van de volwassenen. Het is daarom normaal dat we momenten van ontmoediging hebben en dat er soms externe hulp nodig is om de situatie beter te beheersen.

Onder de vele dingen die je moet doen voor de nieuwkomer en die elke mama en papa op de proef stellen, is er ongetwijfeld bedtijd. Een moment waarop het niet altijd mogelijk is om in korte tijd het gewenste resultaat te behalen. Maar misschien weet niet iedereen dat er een magische formule bestaat om het doel gemakkelijk te kunnen bereiken.

via Futurity

Advertisement
Polygon Realty Limited/Flickr

Polygon Realty Limited/Flickr

Kinderen zijn altijd actief: ze spelen, rennen, ontdekken en het lijkt alsof hun energie oneindig is. Maar voor hen komt ook het moment van de dag waarop ze moeten kalmeren en zich moeten voorbereiden om te slapen. Hoewel dit een gewoonte is die zowel volwassenen als kinderen delen, is het voor de laatsten niet zeker dat het mogelijk zal zijn om ze in korte tijd in slaap te brengen. Maar er is een magische formule die misschien niet alle ouders kennen - of misschien niet in praktijk brengen - die zeer effectief is.

Verschillende studies, tests en onderzoeken hebben zich gericht op de slaap van kinderen, om te begrijpen wat de beste manier is om het doel gemakkelijk te bereiken. Om ervoor te zorgen dat onze kleintjes gemakkelijk in slaap vallen, zijn er enkele eenvoudige regels die moeten worden gevolgd. Je krijgt snel en blijvend resultaat.

Advertisement
 Marco Verch Professional Photographer/Flickr

Marco Verch Professional Photographer/Flickr

Bovenal moet een kind zich op zijn gemak voelen als het gaat om bedtijd. Elke avond jezelf vinden in een comfortabele, warme en opgeruimde omgeving is de beste manier om een ​​gevoel van ontspanning en kalmte te creëren. Chaotische omgevingen zijn niet bevorderlijk voor de slaap en blijven de geest actief houden. Het is daarom noodzakelijk om decoratieve elementen in te voegen die positief zijn, zachte kleuren en ook enkele familiefoto's.

Het hebben van een slaaproutine is een uitstekende bondgenoot om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk in slaap valt. Hem naar zijn kamer begeleiden, de andere gezinsleden welterusten wensen, hem helpen tot rust te komen en een slaapliedje voor hem zingen of een verhaaltje vertellen zijn uitstekende strategieën om hem te laten rusten. Na deze reeks routines voor het slapen, is het goed dat er geen ruimte is voor iets anders, onvoorziene uitzonderingen daargelaten.

Het is ook belangrijk om het kind te laten begrijpen dat slaap essentieel is. Deze actie uitleggen, zachtjes tegen hem praten en hem geruststellen, is perfect om goede resultaten te behalen. Gewoonten zijn essentieel, net als de kleintjes niet voor een verlicht scherm laten blijven in de 60 of 30 minuten voordat ze in slaap vallen. Snelle beelden, geluiden, kleuren, doen niets anders dan hen overmatig stimuleren, waardoor het gevoel van vermoeidheid afneemt.

Pixabay

Pixabay

Sfeerverlichting is ook belangrijk. Te veel sterke of koude lampen is niet goed voor de slaap - zowel voor het kind als voor volwassenen - maar het draagt ​​bij aan een gevoel van haast. Het is beter om de voorkeur te geven aan zacht en warm licht, om zo een comfortabele situatie te creëren.

Deze elementen samenvoegen en constant gebruiken is een uitstekende formule om in korte tijd het gewenste doel te bereiken, maar vooral om ervoor te zorgen dat je kind rustig slaapt.

Wat vind jij van deze "magische formule"?

Advertisement