Wat is de eerste kamer die je in huis moet schoonmaken volgens deze methode die je tijd en energie geeft?

Janine image
door Janine

23 Augustus 2023

Wat is de eerste kamer die je in huis moet schoonmaken volgens deze methode die je tijd en energie geeft?
Advertisement

Het huishouden moet met een bepaalde frequentie gebeuren, ook al heeft iedereen zijn eigen gewoonten en methoden. Je weet echter waarschijnlijk niet dat er een nauwkeurig systeem bestaat om het huis te ontsmetten dat in verschillende opzichten effectiever is dan de andere. Laten we eens kijken wat het is.

via That's Clean Maids

Advertisement
Pexels

Pexels

Iedereen organiseert de schoonmaak anders, maar regelmatig. We hebben de neiging om te denken dat er geen volgorde is dat we moeten volgen, dat wil zeggen een kamer waar we moeten beginnen en die we vervolgens naar de rest van het huis moeten uitbreiden, maar dit is niet het geval: als het handhaven van hygiëne van fundamenteel belang is, is het ook belangrijk om te weten wat de juiste manier is om het te doen.

Wanneer je begint met het schoonmaken van je huis, vraag je je waarschijnlijk af waar je moet beginnen, omdat je denkt dat het er niet toe doet. Sommigen beginnen het liefst met de vuilste plekken, anderen met de meest vochtige plekken, of andersom. In werkelijkheid is dat niet zo: er is een logische volgorde die je veel voordelen en nog meer positieve energie kan opleveren binnen de muren van je huis! Hygiëne-experts hebben bevestigd dat het werkt. Dus waar beginnen we?

Advertisement

De volgorde van schoonmaken: begin hier

De volgorde van schoonmaken: begin hier

Pexels

De eerste ruimte waarop je je moet concentreren, is de slaapkamer. De reden? De kamer waarin we slapen is het allerbelangrijkste, omdat we hier elke nacht enkele uren doorbrengen en we voldoende moeten kunnen rusten om een ​​ontwaken vol energie te bevorderen. Om deze reden moet stof zorgvuldig worden verwijderd door de ramen te openen en het beddengoed van het bed te verwijderen.

Nadat je elk oppervlak hebt schoongemaakt, inclusief de lampen, lichtschakelaars en moeilijk bereikbare plekken, kun je doorgaan met het bedekken van je bed met fris, schoon beddengoed. Daarna kun je verder gaan met de kinderkamer en ze leren hoe ze deze schoon kunnen houden. Je laten helpen bij de schoonmaak en hen aanmoedigen om bijvoorbeeld oud speelgoed weg te gooien, kan erg nuttig zijn. Zodra je het hebt opgeruimd, stofzuig je en verwijder je het overtollige vuil.

En na de slaapkamers?

En na de slaapkamers?

Pexels

Zodra de slaapkamers klaar zijn, kun je verdergaan met de woonkamer, waarbij je van boven tot onder schoonmaakt en eventueel achtergebleven stof verwijdert. Op dit punt is de keuken aan de beurt: gebruik een doek, maak planken en kasten schoon, tafel en lampen, en zorg dan voor de apparaten, te beginnen met de koelkast en zo verder met de oven, magnetron en kookplaat.

En na de keuken? Dan is het tijd voor de badkamer: de hygiëne van de badkamer begint bij de douche en gaat verder met het schoonmaken van de wastafel en het bad, waarbij de metalen oppervlakken niet mogen vergeten. Op dit punt blijven de gang en de ingang over. Zorg ervoor dat je de schoenen schoonmaakt en in een speciale kast of schoenenrek plaatst, en dat je de deur zowel van binnen als van buiten schoonmaakt.

Hoe vaak schoonmaken en hoe: dit is het antwoord

Hoe vaak schoonmaken en hoe: dit is het antwoord

Pixabay

De schoonmaak is uiteraard onderverdeeld in dagelijkse, maandelijkse en seizoensschoonmaak. Om er het maximale uit te halen, begin je vroeg met het elke dag opmaken van je bed, het doen van de afwas en het afstoffen van de slaapkamers. Verder zorg je één keer per week voor de vloeren, de hygiëne van de badkamers en de was. Maak één keer per maand de verste, meest verwaarloosde hoeken van het huis schoon om opeenhoping van vuil te voorkomen. Tenslotte wijd je je, bij elke seizoenswisseling, aan gordijnen en ramen.

Een huis met blinkende oppervlakken, glanzende vloeren en een schone geur kan alleen maar een gevoel van comfort en welzijn geven, waardoor je jezelf kunt opladen met positieve en regenererende energie. Bovendien bespaar je door het volgen van deze kleine trucjes tijd bij het schoonmaken en zal de hygiëne van je huis onberispelijk zijn.

Wat vind je van deze tips?

Advertisement