Absorberend papier in de keuken: goede redenen om er niet overmatig gebruik van te maken

Janine image
door Janine

21 September 2023

Absorberend papier in de keuken: goede redenen om er niet overmatig gebruik van te maken
Advertisement

Rollen absorberend papier zijn een keukenartikel dat als essentieel wordt beschouwd voor het verwijderen van vuil van oppervlakken, maar toch weten maar weinig mensen dat deze gewoonte volkomen verkeerd is en vaak ernstige schade kan veroorzaken. Laten we eens kijken waarom.

via HGTV

Advertisement

Hoe vaak gebruiken we de rol absorberend papier om een ​​vlek van saus van het aanrecht, de tafel of het fornuis te verwijderen? Het doel ervan is juist om op een snelle en praktische manier vloeistoffen van oppervlakken te absorberen en we gebruiken het allemaal in de overtuiging dat het absoluut onschadelijk is.

In werkelijkheid is dit niet het geval: er zijn zeer goede redenen om het gebruik ervan thuis te beperken, aangezien dit onverwachte en onaangename gevolgen kan hebben. Hoewel het is bedacht om je te helpen bij huishoudelijke taken, zijn er enkele veelvoorkomende toepassingen die je moet vermijden. Laten we eens kijken wat ze zijn.

Advertisement

Er zijn betere alternatieven voor keukenpapier voor het schoonmaken van de keuken

Er zijn betere alternatieven voor keukenpapier voor het schoonmaken van de keuken

Pixabay

Houd er allereerst rekening mee dat dit product verschillende chemische stoffen en bleekmiddelen bevat die bij de productie ervan worden gebruikt. Dit is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook voor de gezondheid: resten van deze verbindingen kunnen aan voedsel blijven plakken en uiteindelijk onbewust worden ingenomen.

Bovendien worden er flink wat bomen gekapt om absorberend papier te maken, wat reden genoeg is om voor milieuvriendelijkere alternatieven te kiezen, zoals microvezeldoekjes die je meerdere keren kunt gebruiken of die van biologisch katoen.

Maar de redenen om het gebruik ervan op te geven houden hiermee niet op.

Wees voorzichtig met keukenpapier bij het schoonmaken van deze materialen

Wees voorzichtig met keukenpapier bij het schoonmaken van deze materialen

Curioctopus

Keukenpapier kan sommige materialen en voorwerpen in je huis beschadigen. Eén daarvan is hout, waar veel keukens van gemaakt zijn: voor een goed esthetisch effect is het essentieel dat het glanzend en schoon blijft, maar wat je waarschijnlijk niet weet is dat papiervezels geolied hout beschadigen. Hoe? Door ze over de oppervlakken te wrijven absorberen ze de olie, waardoor het hout deze fundamentele substantie verliest. Voor dit soort materiaal verdient een spons of zachte doek zeker de voorkeur om de glans te behouden.

Naast hout kan zilverwerk ook aangetast worden door het reinigen met absorberend papier: om je meest luxueuze bestek op te poetsen zonder krassen, kies je voor bijzondere en delicatere producten. Bovendien is het helemaal geen goed idee om het te gebruiken om vet van een mes te verwijderen, omdat het papier niet erg resistent is en gemakkelijk kan breken bij contact met het mes, met het risico dat je je bezeert.

Het gebruik van absorberend papier in de keuken is niet verkeerd, maar het is beter om het gebruik ervan te beperken!

Dus zelfs als de rol absorberend papier de beste en meest effectieve oplossing lijkt voor het schoonmaken van je keuken, is het in sommige gevallen beter om de voorkeur te geven aan andere, meer geschikte en ecologische producten. Gebruik jij het vaak om je aanrecht schoon te maken?

Advertisement