Dit is de reden waarom je aluminiumfolie in de wasmachine moet doen als je perfect wasgoed wilt krijgen

Janine image
door Janine

22 September 2023

Dit is de reden waarom je aluminiumfolie in de wasmachine moet doen als je perfect wasgoed wilt krijgen
Advertisement

Er zijn verschillende trucjes om perfect schoon en geurig wasgoed te krijgen, met producten en huishoudelijke voorwerpen waar we nooit aan hadden gedacht. Eén daarvan is het in de wasmachine doen van proppen aluminiumfolie. Dit is waarom je het zou moeten proberen.

via Elena Matveeva/Youtube

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Perfect wasgoed hebben is een gemeenschappelijke ambitie, maar toch gaat het niet altijd goed tussen de ene centrifugeercyclus en de andere: t-shirts die krimpen, stoffen die verbleken, kleuren die vervagen, kledingstukken die vilten en laten we niet het mysterie van de sokken vergeten, die soms kwijtraken en het vrijwel onmogelijk is om te achterhalen waar een ervan terecht is gekomen. Kortom, het kan een hele prestatie zijn om ondergoed en kleding te vinden die er na het wassen als nieuw uitzien.

Dus als je niet tevreden bent met het resultaat, kun je kiezen voor een aantal huismiddeltjes die ervoor zorgen dat je wasgoed perfect wordt. Er zijn er meerdere, maar in dit geval gaat het om aluminiumfolie.

Advertisement

Aluminiumfolie, niet alleen in de keuken: gebruik het ook in de wasmachine voor je wasgoed

Aluminiumfolie, niet alleen in de keuken: gebruik het ook in de wasmachine voor je wasgoed

Curioctopus

Dat klopt: dit keukenartikel, waarvan het gebruik doorgaans gereserveerd is voor voedsel, kan ook in de wasmachine worden gebruikt. Aluminiumfolie is een dun materiaal dat voornamelijk bestaat uit puur aluminium, een lichtgewicht, goed geleidend metaal. De vellen worden gebruikt om voedsel te verpakken, zoals sandwiches of restjes van een maaltijd, om de ovenschaal te bekleden of om voedsel in de koelkast te bewaren en te beschermen tegen krassen en corrosie.

Onder de veel voorkomende toepassingen had je waarschijnlijk nooit gedacht dat het wassen van de was daaronder viel: ja, dit product kan je op een onverwachte manier helpen en blijkt een nuttig en economisch middel te zijn. Hoe?

Zo gebruik je aluminiumfolie in de wasmachine om je wasgoed superzacht te maken

Zo gebruik je aluminiumfolie in de wasmachine om je wasgoed superzacht te maken

Elena Matveeva/Youtube

Het proces is heel eenvoudig: zodra je het wasgoed in de wasmachine heeft geplaatst, hoef je, voordat je het apparaat inschakelt, slechts twee vellen aluminiumfolie te pakken. Maak er nu tot twee middelgrote balletjes van, ongeveer zo groot als tennisballen. Plaats de twee zilverkleurige bollen in de trommel, tussen de te wassen voorwerpen, en start het centrifugeren. Het resultaat is wasgoed dat extreem zacht aanvoelt, dankzij de bijzondere samenstelling van aluminium: dit materiaal is namelijk in staat de statische elektriciteit te verminderen, waardoor het vervelende elektrostatische effect van sommige stoffen wordt vermeden.

Bovendien hoef je de ballen niet elke keer te vervangen als je een wasmachine doet, maar kun je ze meerdere keren, minimaal drie, hergebruiken voordat je ze vervangt door nieuwe. Een heel eenvoudige truc waarmee je niet alleen geld bespaart bij de aanschaf van chemische producten, maar ook het milieu respecteert door schadelijke en vervuilende stoffen te vermijden. Wat denk je ervan? Zou je het proberen?

Advertisement