7 redenen die je zullen overtuigen om een ​​paar schoenen met een brede pasvorm te kopen

Janine image
door Janine

04 Oktober 2023

7 redenen die je zullen overtuigen om een ​​paar schoenen met een brede pasvorm te kopen
Advertisement

Schoenen kunnen als zeer nuttig worden beschouwd, omdat de functie ervan voornamelijk is om de voet te beschermen en te voorkomen dat deze in contact komt met externe elementen. Bovendien is het een fundamenteel onderdeel van de outfit, omdat het, net als de rest van de kleding, niets meer is dan een externe representatie van iemands karakter. Het fundamentele aspect van een schoen is echter dat hij comfortabel moet zijn, anders bestaat het risico dat de voet zeer gaat doen en dit zou ook kunnen leiden tot houdings- en rugproblemen.

Om deze reden worden schoenen met een brede pasvorm steeds populairder omdat ze veel comfortabeler zijn dan schoenen met een smalle of gewone pasvorm.

Laten we in detail bekijken wat de redenen zijn om de voorkeur te geven aan schoenen met brede neus.

via Vital Sage

PxFuel

PxFuel

Gewoonlijk hebben schoenen een zeer smalle pasvorm. Wanneer je dit soort schoenen draagt, kunnen je tenen echter bekneld aanvoelen, omdat ze doorgaans gewend zijn zeer comfortabel te zijn. Om deze reden kan het hebben van een schoen met een brede pasvorm als de beste keuze worden beschouwd, omdat de voet comfortabeler zal zijn.

Wanneer je schoenen draagt ​​die aan de punten smaller worden, nemen de tenen een onnatuurlijke positie aan, worden ze samengedrukt en overlappen ze elkaar, wat leidt tot minder mobiliteit en vooral ook tot het aanzetten van het lichaam tot een onregelmatige houding, wat op de lange termijn rugklachten kan veroorzaken. Bovendien kunnen de voeten, als ze langere tijd in een bepaalde positie blijven, gevoelloos worden en het bewegen bemoeilijken. Om deze reden zou het beter zijn om te kiezen voor schoenen met een brede pasvorm, maar laten we eens kijken wat de redenen zijn waarom het beter zou zijn om schoenen met een brede neus te verkiezen.

Advertisement

Schoenen met brede neus

Als we het hebben over schoenen met brede neus, bedoelen we schoenen die de neiging hebben om breder te worden in plaats van smaller. De tenen zijn hoe dan ook onderhevig aan vernauwing bij het instappen in een schoen, om deze reden zou het beter zijn als ze comfortabel waren. Om deze redenen moeten we schoenen kiezen die onze voeten hun werk laten doen of het hele lichaam in balans houden. De beste keuze om te maken wordt vertegenwoordigd door schoenen met een brede neus, laten we eens kijken waarom:

  • De tenen zullen meer comfort hebben, omdat ze meestal de neiging hebben om zoveel mogelijk naar buiten te spreiden, omdat ze een groter oppervlak hebben om in te nemen, zullen ze comfortabeler zijn.
  • Ze helpen de vorming van hallux valgus en hamertenen te voorkomen. Deze misvormingen ontstaan ​​in die gevallen waarin de tenen gedwongen worden om gedurende lange perioden te dicht bij elkaar te blijven. Hallux valgus bestaat uit een naar buiten bewegende basis van de grote teen en een afwijkende punt naar de andere tenen. Dit veroorzaakt hevige pijn en wordt moeilijk te behandelen. Om deze reden is het beter om de vorming ervan te voorkomen door schoenen te dragen die de tenen niet beperken.
  • Groter evenwicht. De basis van deze schoenen is breder, zodat de voet meer steun heeft en er dus een grotere stabiliteit is. De tenen kunnen veel verder uitsteken en hebben meer grip op de grond, wat resulteert in een verbetering van de algemene mobiliteit.
  • Vermindert de kans op letsel. Door de grotere stabiliteit kun je verankerd blijven aan de grond, wat ook betekent dat veel voorkomende blessures zoals verstuikte enkels minder vaak voorkomen.
  • Preventie van hielpijn en peesontsteking. Schoenen met een brede neus bevorderen de beweeglijkheid van de grote teen, waardoor deze maximale functionaliteit krijgt. Op deze manier wordt ook de voetboog versterkt, waardoor hielpijn en peesontsteking worden voorkomen.
  • Het bevordert een gelijkmatige drukverdeling tussen de tenen voor een goede uitlijning van de gewrichten. Dit voorkomt dat de voeten naar binnen gaan, omdat je met deze schoenen de kracht kunt ontwikkelen en behouden die nodig is om gewrichtsinzakking te voorkomen, waardoor het risico op pijn wordt verminderd.
  • Het verbetert de bloedsomloop. Ook je tenen en voeten hebben een goede bloedcirculatie nodig, net als de rest van je lichaam. Als je tenen de nodige ruimte hebben, kun je voorkomen dat ze gevoelloos worden. Schoenen met brede tenen elimineren dit probleem, waardoor de tenen zich kunnen spreiden en optimaal kunnen functioneren, terwijl er voor voldoende circulatie wordt gezorgd.

Remedies voor pijn veroorzaakt door schoenen met smalle pasvorm

Remedies voor pijn veroorzaakt door schoenen met smalle pasvorm

PickPik

Het komt vaak voor dat je schoenen draagt ​​en je prettig voelt, maar pas nadat je ze een tijdje hebt gedragen, begrijp je dat het een slechte keuze was. Er zijn echter remedies die ervoor kunnen zorgen dat de voet minder last heeft. In sommige gevallen kun je de schoenmaker vragen om de neus van je schoenen breder te maken. Dit kan echter slechts een tijdelijke oplossing zijn, deze oplossing kun je vooral gebruiken voor schoenen waar je niet van af wilt. Ook kun je gebruik maken van hulpmiddelen zoals teencorrectoren of inlegzolen. De eerste zijn scheiders die teen overlap helpen voorkomen en de pijn verminderen die wordt veroorzaakt door te strakke schoenen, terwijl de laatste de druk en wrijving in de schoenen kunnen helpen verminderen.

Welk type schoen heb jij het liefst? Heb je ooit dergelijke middelen moeten gebruiken om de pijn niet te voelen?

Advertisement