Brandweerlieden bevrijden een boa constrictor van 2 meter die vastzat in een keukenkastje

Janine image
door Janine

26 December 2023

Brandweerlieden bevrijden een boa constrictor van 2 meter die vastzat in een keukenkastje
Advertisement

De klassieke huisdieren die we kennen zijn honden, katten, hamsters, knaagdieren en vogels. Sommigen kiezen echter voor trouwe metgezellen die iets unieker zijn, zoals slangen en leguanen. Wat doe je als ze uit hun vitrine ontsnappen, aangezien het ook behoorlijk gevaarlijke dieren zijn? Dit gebeurt vaker dan je denkt, en soms is de tussenkomst van de brandweer noodzakelijk.

Advertisement

Kunnen slangen als huisdier worden gehouden?

Kunnen slangen als huisdier worden gehouden?

Pexels

Of je slangen als huisdier kunt houden, hangt af van de lokale wet- en regelgeving van het land, de staat of de regio waarin je je bevindt. Op veel plaatsen is het toegestaan ​​om slangen als huisdier te houden, maar er kunnen beperkingen gelden ten aanzien van het type slang dat je mag hebben, de grootte ervan en de verblijfsomstandigheden. In Nieuw-Zeeland en sommige delen van Australië gelden bijvoorbeeld zeer strikte beperkingen op het houden van slangen als huisdier. Sommige Amerikaanse staten, zoals Californië, leggen beperkingen op aan bepaalde slangensoorten of vereisen speciale vergunningen.

Advertisement

Brandweerlieden werden opgeroepen om een ​​slang van 2 meter te redden

Brandweerlieden werden opgeroepen om een ​​slang van 2 meter te redden

HerrinFD/Facebook

Twee brandweerlieden in de Verenigde Staten hebben een twee meter lange boa constrictor, genaamd Nagini, gered nadat deze vast kwam te zitten in het zijpaneel van een keukenkast.

Het incident vond plaats in de stad Herrin, waar de slang uit zijn verblijf was ontsnapt en ongeveer twaalf uur vastzat. Brandweerlieden Lamb en Blake hebben het meubilair gedemonteerd om de slang te bevrijden en hem veilig teruggezet in zijn vitrine, dat nu is uitgerust met extra veiligheidsmaatregelen.

De eigenaar van de slang, Lorelei Hills, sprak haar dank uit aan de brandweerlieden voor hun hulp en prees hun kalme en professionele houding tijdens de redding.

Wat is de meest geschikte soort slang om in huis te houden?

Wat is de meest geschikte soort slang om in huis te houden?

Pixabay

Slangen kunnen fascinerende huisdieren zijn die zich onderscheiden van de klassieke honden en katten, maar ze vereisen specifieke zorg en bijzondere aandacht.

Aanbevolen soorten voor beginners zijn onder meer de maïsslang, gewaardeerd om zijn beheersbare formaat en volgzame temperament. De koninklijke python is, ondanks zijn indrukwekkende naam, een andere aanbevolen keuze, bekend om zijn verlegen karakter en is ook geschikt voor kinderen. Voor degenen die van levendige kleuren houden, kan de Mexicaanse melkslang een goede keuze zijn, dankzij zijn rustige karakter en vrij gevarieerde voeding. De roze boa is met zijn kleinere formaat geschikt voor kleinere woonruimtes en vereist eenvoudige verzorging, maar er moet wel aandacht worden besteed aan temperatuur en voeding. Voor meer ervaren liefhebbers bieden de rode rattenslang en de boa constrictor een meer veeleisende uitdaging, die een schone omgeving en specifieke zorg vereisen, vooral vanwege hun indrukwekkende omvang en lange levensduur.

Als je daarom van plan bent een slang als huisdier te nemen, zorg er dan van tevoren voor dat je over de ruimte en voldoende voorbereiding beschikt om niet op onaangename ongemakken te stuiten en je kleine vriend niet te laten lijden.

Advertisement