Schokkende optische illusie: alleen een genie kan begrijpen of de auto's omhoog of omlaag rijden

Janine image
door Janine

31 Januari 2024

Schokkende optische illusie: alleen een genie kan begrijpen of de auto's omhoog of omlaag rijden
Advertisement

Er zijn veel vreemde plekken in de wereld, een daarvan bevindt zich in Pennsylvania, VS, en is in staat om een echte optische illusie op de weg te creëren. Kijk zelf maar.

Advertisement

Gravity Hill in Pennsylvania, de optische illusie op de weg

Gravity Hill in Pennsylvania, de optische illusie op de weg

UncoveringPA/Youtube screenshot

Jim Cheney, schrijver en fotograaf, documenteert de mooiste en meest suggestieve ervaringen van het leven in Pennsylvania op zijn website Uncovering PA. Onder deze zijn er de Gravity Hills. Er zijn er verschillende in deze staat en de bekendste bevindt zich in Bedford County. Dan is er nog die in Pittsburgh's North Park, maar blijkbaar is Lewisberry's Gravity Hill onnavolgbaar. Waarom? Jim legt het uit.

Deze "magische" plek ligt in een druk maar landelijk gebied van York County. Hier kun je getuige zijn van een werkelijk indrukwekkende optische illusie. Waar hebben we het over? Probeer allereerst deze vraag te beantwoorden: in welke richting rijden de auto's die je ziet rijden? Bergop of bergaf? Alleen het meest oplettende en intelligente brein kan de misleiding begrijpen die achter deze beelden schuilgaat.

Advertisement

De legende van auto's die van richting veranderen bij een stopbord

De legende van auto's die van richting veranderen bij een stopbord

UncoveringPA/Youtube screenshot

Volgens de lokale bevolking zou een mysterieuze entiteit de richting van auto's kunnen omkeren om potentiële gevaren te vermijden, aangezien het een erg drukke plek is. Als je eenmaal bij het stopbord bent aangekomen en voordat je de weg oprijdt waar voertuigen passeren, merk je misschien dat, als je de auto in zijn vrij zet, het lijkt alsof hij bergopwaarts rijdt, zoals Jim liet zien. Hoewel dit natuurlijk helemaal niet het geval is. De auteur van de site legde uit dat "hoewel het ongetwijfeld een optische illusie is, het toch een heel vreemde sensatie is."

En we kunnen het ons voorstellen, kijkend naar de beelden en video's die hij deelde van Gravity Hills en de auto's die er doorheen reden en aankwamen op de kruising van twee wegen in York County. Toen we het aangegeven punt bereikten, precies waar het stopbord staat, probeerde Jim de auto in in zijn vrij te zetten en haalde zijn voet van de rem. In plaats van vooruit te rijden, begon zijn voertuig achteruit te rijden, alsof het bergopwaarts reed. “Hoewel dit de derde Gravity Hill was die ik in Pennsylvania bezocht, was het de eerste voor mijn vrouw, die behoorlijk geschokt was door het gevoel, ook al wist ze dat het een illusie was,” zei Jim.

De indruk is dat het trotseren van de zwaartekracht en op deze ongelooflijke weg zijn werkelijk schokkende sensaties moet opwekken.

Als je deze Gravity Hill in Pennsylvania wilt bezoeken, let dan goed op

Als je deze Gravity Hill in Pennsylvania wilt bezoeken, let dan goed op

UncoveringPA/Youtube screenshot

Dit is namelijk de enige Gravity Hill waar Jim rijdt die behoorlijk gevaarlijk is, aangezien deze uitkijkt op een drukke weg en veel aandacht vereist. De man raadt iedereen die besluit het te bezoeken aan om voorrang te geven aan alle auto's die langs Pleasant View Road rijden en hun aanwezigheid bij het stopbord aan te geven met knipperlichten.

“Hoewel ik heb genoten van alle drie de Gravity Hills die ik in Pennsylvania heb gedaan, is die bij Harrisburg uiteindelijk verreweg het meest indrukwekkend, maar ook de meest uitdagende om te rijden vanwege de hoeveelheid verkeer op de weg.” Kortom, een werkelijk suggestieve ervaring, vooral als je bedenkt dat de auto terug een heuvel oprijden echt een entiteit zou kunnen zijn, gedreven door de wens om bestuurders te beschermen. Is dit echt zo of is het slechts een optische illusie?

Advertisement