Hij vindt een metalen kist in het bos die er achtergelaten lijkt en vraagt het web wat erin zou kunnen zitten

Janine image
door Janine

09 Maart 2024

Hij vindt een metalen kist in het bos die er achtergelaten lijkt en vraagt het web wat erin zou kunnen zitten
Advertisement

Soms is een wandeling in het bos voldoende om iets onverwachts te vinden: een eeuwenoude boom, een adembenemend uitzicht, een eekhoorn op een tak. Maar je kunt ook mysterieuze voorwerpen tegenkomen die iemand heeft achtergelaten, maar waarvan de inhoud onbekend is. Onlangs nog meldde een Reddit-gebruiker dat hij tijdens een boswandeling een vreemde metalen kist had gezien. Geconfronteerd met een verhaal dat onrust en nieuwsgierigheid combineert, vraag je je natuurlijk af: wat is het en wat zit erin? Maar vooral: wie heeft het daar neergezet?

Advertisement

Hij vindt een metalen kist in het bos en vraagt het web of iemand weet wat het is

Wanneer het mogelijk is, is het altijd een ontspannende ervaring om een boswandeling te maken. Als je een pad volgt, kun je een paar uur genieten van de natuur en daarna opgefrist terugkeren naar het normale dagelijkse leven. En dat is wat Reddit-gebruiker Ruppy2810 aan het doen was. We bevinden ons ten westen van Sydney, in Australië, en de man loopt over een pad in de Blue Mountains, wanneer hij plotseling de kist opmerkt.

Daar staat het, op de grond en gaat bijna perfect op in de omgeving dankzij de groene kleur. De Reddit-gebruiker heeft geen idee wat het zou kunnen zijn en waagt het zeker niet om het te openen om de inhoud te controleren - een wijs besluit. De kist is verborgen tussen de bomen en niemand weet wat erin zou kunnen zitten; bovendien is het zelfs niet mogelijk om te achterhalen wie hem daar heeft achtergelaten. Er zit niets anders op dan het web om hulp te vragen.

Advertisement

“Munitie, verdedigingssystemen”: het commentaar op de vreemde ontdekking

“Munitie, verdedigingssystemen”: het commentaar op de vreemde ontdekking

Ruppy2810/Reddit

Als je aan vreemden vraagt ​​wat een onbekende kist zou kunnen bevatten, betekent dit dat je de fantasie van internetgebruikers stimuleert. Niet dat je het ze kwalijk kunt nemen: ze worden geconfronteerd met een raadsel waarop geen zinloos antwoord bestaat, maar alleen een saai antwoord. Sommige gebruikers reageren op Ruppy2810 door te zeggen dat de kist ongetwijfeld munitie zal bevatten, of misschien een verdedigingssysteem. In de praktijk wint degene die het meest overdreven antwoord geeft. Een andere gebruiker hanteert de tegenovergestelde aanpak en schrijft:

De kist zit vol met gereedschap om aan de sporen te werken, en alleen heel slechte mensen zouden proberen hem te openen, of erger nog, omdat de arbeiders hem tijdens hun werk met zich mee zullen moeten dragen.

Er is echter een andere gebruiker die een verklaring biedt die ongetwijfeld fantasierijker is, maar tegelijkertijd origineel en volkomen plausibel. Wat als die kist, zo vraagt ​​hij zich af, geocaches bevatte? Maar wat zijn dat?

Wat is geocaching en waarom kan het iets te maken hebben met de kist die in Australië is gevonden?

Kort gezegd, is Geocaching 's werelds meest verreikende schattenjacht. Het is in feite een hobby die de virtuele wereld combineert met de echte wereld, waarbij gebruik wordt gemaakt van fantasie, avontuurlijke geest en GPS. Gebruikers maken in feite gebruik van het positioneringssysteem om verborgen verstopplaats, geocaches genoemd, te ontdekken en hun naam toe te voegen aan de lijst met ontdekkers van die specifieke plek.​

De GPS-coördinaten van elke geocache worden gepubliceerd op de officiële website, zodat iedereen ze kan zien. Maar dit is nog maar het begin: uitgerust met Maps of andere applicaties zul je naar de plek moeten gaan waar de geocache verborgen is en ernaar moeten zoeken. Eenmaal gevonden, kun je kiezen of je je handtekening wilt toevoegen om vervolgens door te gaan naar de volgende.

Misschien heeft de Reddit-gebruiker een gereedschapskist gevonden, daar is niets mis mee. Toch is het veel suggestiever om je voor te stellen dat die kist enkele geocaches verbergt en dat misschien iemand, na het zien van de coördinaten, daar is aangekomen om de inhoud ervan te vinden. Om vervolgens zijn speurtocht voort te zetten.

Advertisement