De Trouwste Hond Ter Wereld Wacht Tien Jaar Lang Op Zijn Baasje Bij Het Station, Lees Hier Hoe Het Begon - Curioctopus.nl
x
De Trouwste Hond Ter Wereld Wacht Tien…
Zo Deden Verpleegsters In De 19e Eeuw Hun Werk Een Kind Wordt Geplet Door Een IKEA-Meubel En Sterft. Het Antwoord Van Het Bedrijf Moet Iedereen Weten

De Trouwste Hond Ter Wereld Wacht Tien Jaar Lang Op Zijn Baasje Bij Het Station, Lees Hier Hoe Het Begon

27 Oktober 2016 • Door Skip
55.885
Advertisement

In de jaren 20 in Japan vond er een ontroerende gebeurtenis plaats die tot de verbeelding spreekt en legendarisch werd, en bijna een eeuw later werd verfilmd.

De hoofdrolspeler is Hachiko, een prachtige Akita Inu, geboren in 1923 op een boerderij waar hij op jonge leeftijd werd gegeven aan professor Hidesaburō Ueno, werkzaam bij de universiteit. De twee werden zo onafscheidelijk dat de vriend op vier poten trouw elke dag naar het station van Shibuya ging om hem op te wachten wanneer hij terugkwam van zijn werk.

Het lot had echter een akelige verrassing in petto, de professor stierf plots aan een hersenbloeding tijdens een college. Vanaf dit moment begint het verhaal dat de hele wereld ontroerde.   

Het was 1925: Hachiko ging naar het station zoals hij elke dag deed, maar op een dag kwam zijn baasje niet.

Vanaf toen is de megatrouwe hond ELKE MIDDAG naar het station gegaan om vergeefs te wachten op het moment dat zijn vriend de trein uitstapte.

Advertisement

Tot in 1935, ruim tien jaar daarna, werd hij juist op die plek dood gevonden, in de buurt van het station waar hij een groot deel van zijn leven had doorgebracht.

Een paar jaar daarna had een van de studenten besloten om het hele verhaal te vertellen aan de wereld. We hoeven natuurlijk niet te zeggen dat iedereen in de wereld aan zijn lippen hing. Hachiko werd een soort symbool voor de liefde die een hond heeft voor de mens.

Hij kreeg zijn eigen standbeeld, dat liefdevol het moment uitbeeld waar de hond zijn baasje eindelijk weer mag begroeten.

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt