Het lijken net echte vissen, maar eigenlijk zijn het schitterend mooie kunstwerken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het lijken net echte vissen, maar eigenlijk…
Hoe de Lamborghini's er kwamen omdat de man achter Ferrari een tractormaker beledigde Deze kunstenaar vermengt de eeuwenoude kunst van het tapijtknopen met moderne technieken: het resultaat werkt hypnotiserend

Het lijken net echte vissen, maar eigenlijk zijn het schitterend mooie kunstwerken

Door Skip Tromp de Haas
3.463
Advertisement

De Japanner Riusuke Fukahori is bekend geworden doordat hij zijn inspiratie ergens uit te halen dat van de norm afwijkt, namelijk goudvissen.

Hij maakt gebruik van de klassieke tromp l'oeil techniek die de kunstenaar op eigen manier uitwerkt door meerdere lagen van acrylkleuren en harslagen met elkaar af te wisselen. Dat wat hij maakt neemt steeds meer gedetailleerdere vormen, zo erg realistisch zelfs dat zijn schilderingen tot leven lijken te komen.

Zijn modellen? Zijn vissen die zwemmen in het aquarium dat in zijn atelier staat.

"Een aquarium kan een weergave zijn van de maatschappij, is een verhaal van leven en dood. Zolang ze leven zullen deze vissen het water in het aquarium bevuilen en als dit niet verandert dan zal die vervuiling hen doden.

Hetzelfde gebeurt bij mensen... de vissen die hij schildert zijn niet echt goudvissen, maar ze geven de mensheid weer. Het aquarium wordt daardoor een voorspellend ding dat ons waarschuwt over wat er kan gebeuren met de aarde in de toekomst. Wij mensen zijn in grootste vervuilers van de lucht die we inademen."

Hier volgt een reeks foto's van zijn werken die tentoongesteld worden in de Joshua Liner Gallery en een verrassende video die laat zien hoe hij te werk gaat.

via: hifructose
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt