De gebruikte fototechniek is eenvoudig maar de behaalde eindresultaten zijn prachtig mooi - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De gebruikte fototechniek is eenvoudig…
Ze wilden deze honden in laten slapen maar deze foto verandert hun lot voor altijd Deze jongens laten een bal vallen van een dam... wat er gebeurt lijkt bijna toverij!

De gebruikte fototechniek is eenvoudig maar de behaalde eindresultaten zijn prachtig mooi

Door Skip Tromp de Haas
2.801
Advertisement

Als je veel stress hebt soms, dan wil het nog wel eens gebeuren dat je een vlaag van creativiteit krijgt die je maar moeilijk kan onderdrukken. De student die zich moet voorbereiden op een heel moeilijk examen weet dat maar al te goed dat hij kan worden afgeleid door een idee dat niet met zijn studie te maken heeft.

De Noor Andreas Lie overkwam dit ook. Hij is weg van fotografie en tijdens zijn studie kreeg hij een geniale inval. Hij maakte gebruik van (digitaal gemaakte) meervoudige belichting en heeft hij afbeeldingen gemaakt van in het wild levende dieren daaroverheen een landschap heen gelegd. Daarmee vangt hij de essentie van het solitaire leven van de dieren in de dichte Noorse bossen...

Andreas raakte geïnspireerd door de wilde dieren in Noorwegen en paste de meervoudige belichtingstechniek toe en vulde de afbeeldingen van dieren op met het landschap. Het is om bij weg te dromen.

Ruige bergtoppen veranderen op magische wijze in de wilde vacht van een bruine beer.

Advertisement

Elk dier heeft zijn leefomgeving: deze lynx verschuilt zich tussen de Noorse besneeuwde coniferen.

Het algemene concept wordt uitgewerkt met behulp van Photoshop, maar kijk uit niet zijn werk te bagatelliseren, want om dergelijke resultaten te bereiken moet je urenlang geduld hebben achter de computer.

De keuze van het landschap is niet willekeurig gekozen. De invalshoek, het panorama en de grootte zijn allemaal van belang om harmonie te bereiken tussen achtergrond en dier.

Advertisement

Bladeren, rotsen en bergen mengen zich perfect in de vacht van de dieren.

Het lijkt bijna wel alsof de wind door de bomen beweegt en opgaat in de sneeuw waar de kop van een hertje in is verborgen

Advertisement

De snuit van deze beer lijkt dominanter aanwezig te willen zijn dan de bossen die in zijn vacht opgaan.

Maar ook mensen behoren tot de natuur: dit beeld laat de wortels zien die alle mensen gemeen hebben met elkaar en diep verborgen zitten.

Advertisement

De afgebeelde modellen krijgen dezelfde behandeling: een witte lucht die wordt onderbroken door boomtoppen die de omtrek van het gezicht aangeven.

Het is vast net zo stil om de wolf heen in de winternachten als op de bergtoppen in de verte.

De dingen die hij maakt zijn ontzettend dynamische, hij weet tot in de perfectie weer te geven hoe veel moeite de wolf moet doen om zich te bewegen door de sneeuw en hoe bomen de koude wind tegenhouden.

Elk beest lijkt te leven in een ruimte waar de tijd stilstaat

Het noorderlicht vlekt op de witte vacht van poolberen

Door zijn foto's krijg je een diep respect voor de dieren en de plek waar zij leven, meer dan andere beelden dat voor elkaar krijgen

Andreas is in de eerste instantie een natuurliefhebber en foto's zij de beste manier om zich uit te drukken en contact te maken met mensen

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt