Papier plakken op de vloer... Een doe-het-zelf idee met fascinerend resultaat! - Curioctopus.nl
x
Papier plakken op de vloer... Een doe-het-zelf…
Bekleed een bakvorm met plakjes aardappel en voeg spinazie toe: het eindresultaat is een meesterwerk Meesterwerken van het toeval: 34 foto's die precies op het juiste moment zijn genomen

Papier plakken op de vloer... Een doe-het-zelf idee met fascinerend resultaat!

24 Februari 2016 • Door Sarah Nichele
4.650
Advertisement

Klusjes in en om het huis vormen voor de meeste mensen een waar obstakel! De kans is groot dat je doe-het-zelf project absoluut niet aan je verwachtingen voldoet en vaak moet je uit pure frustratie noodgedwongen de hulp inschakelen van professionals.

Je kunt ook voor meer ongewone projecten kiezen om je handen uit de mouwen te steken en om je vindingrijkheid in kwijt te kunnen...

Wat dacht je bijvoorbeeld van een vloerbedekking van papier?


Met de komst van een kleintje in huis ontstond de noodzaak om de oude vloerbedekking van zijn kamer te vervangen.

Zijn ouders waren niet van plan om tapijt te gaan leggen en parket was ook niet iets waar ze perse naar op zoek waren. Toen kwam Ashley met het idee om papier te gebruiken als vloerbedekking...

Advertisement

Ze scheurde stroken papier dat ze gebruikte als bescherming van de vloer tijdens de werkzaamheden en lijmde deze op de grond.

Het idee bleek ook nog eens flink kostenbesparend te zijn. De uitgaven bedroegen slechts 80 dollar en er was uiteindelijk genoeg papier over om een tweede kamer op dezelfde manier van vloerbedekking te voorzien.

Met een mengsel van water en lijm in gelijke verhoudingen plakte Ashley de stukken papier iets overlappend op de vloer en door ze tijdens het drogen van de lijm iets te verschuiven ontstond er een speels effect.

Advertisement

Nadat de hele kamer was beplakt, vormden de stukjes papier een meesterlijk mozaïekwerk, met een levendige vloer als resultaat!

Door kleurstof over de papieren vloer te smeren, werd een dieper en glanzend effect verkregen.

Advertisement

Nadat de kleurstof was ingedroogd, werd de vloer afgewerkt met een laag polyurethaan op basis van water om de vloer af te dichten.

Na de eerste laag, legde Ashley een tweede laag aan, totdat ze 10 lagen had verkregen. Het resultaat is een duurzame en zeer creatieve vloer!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt