Dit is wat er gebeurt als je je papegaai een kwartelei uit de supermarkt geeft - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit is wat er gebeurt als je je papegaai…
Dit is hoe je eersteklas reist in het meest luxe vliegtuig ter wereld Een tankauto loost liters water op dit asfalt met een bijzondere eigenschap

Dit is wat er gebeurt als je je papegaai een kwartelei uit de supermarkt geeft

Door Sarah Nichele
5.462
Advertisement

Er zijn zoveel bijzondere verhalen te vinden met honden en katten in de hoofdrol, dat we bijna vergeten dat er nog andere huisdieren bestaan die ook verbazingwekkende verhalen hebben.

Dit verhaal gaat over een papegaai. De eigenaar van het diertje koopt op een dag wat kippen- en kwarteleieren in de supermarkt en besluit om één van de kwarteleitjes aan de papegaai te geven om het dier een plezier te doen.

Als de man een paar dagen later in de kooi van de papegaai kijkt, kan hij zijn ogen niet geloven... 

via: Life Buzz

Er stonden kippeneieren en kwarteleieren, die veelvuldig worden gebruikt in een Japans voedingspatroon, op het boodschappenlijstje van de eigenaar van deze papegaai.

De man besloot voor de grap om zijn papegaai één van de kwarteleitjes te geven. De papegaai begon vreemd genoeg meteen met broeden. Een paar dagen laten gebeurde er iets ongelooflijks...

Advertisement

De papegaai was niet meer alleen in zijn kooi... er was een klein kwarteltje uit het ei gekropen!

De verklaring voor deze gebeurtenis is heel simpel: de eieren die in de supermarkt worden verkocht zijn in principe onbevrucht, maar het kan weleens gebeuren (hoewel heel zelden) dat er toch een bevrucht eitje tussendoor glipt. Het eitje dat de papegaai wist uit te broeden, was dus een bevrucht exemplaar. 

In de meeste landen worden de eieren in de koeling bewaard, waardoor het uitkomen van een eventueel bevrucht ei aanzienlijk wordt verkleind. In Japan worden de eieren op kampertemperatuur bewaard, waardoor de kwartel wist te overleven.

Kun je je voorstellen hoe het voelt om een kuiken geboren te zien worden uit een ei dat je in de supermarkt hebt gekocht? Bekijk de video!

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt