Een moeder betaalt het ontbijt voor een dakloze man en doet een schokkende ontdekking... - Curioctopus.nl
x
Een moeder betaalt het ontbijt voor…
5 verlaten plaatsen die door de natuur zijn veranderd in adembenemende meesterwerken Toeval en fotografie: 20 merkwaardige foto's die precies op het juiste moment werden genomen

Een moeder betaalt het ontbijt voor een dakloze man en doet een schokkende ontdekking...

12 Februari 2016 • Door Sarah Nichele
52.463
Advertisement

Casey is een moeder en een studente die de hoofdrol speelt in dit voorbeeldige verhaal met onverwachte ontknoping.

Het gebeurde allemaal op een doodnormale ochtend waarop de vrouw zoals zo vaak ging ontbijten bij Dunkin' Donuts.

Voor de deur van de zaak zag ze een dakloze man die wanhopig wat munten bij elkaar sprokkelde die voorbijgangers hadden laten vallen, waarschijnlijk om er eten van te kopen. Op dat moment besloot de vrouw om in te grijpen en ze bood de man (die duidelijk te weinig geld had daarvoor) een compleet ontbijt aan, inclusief een warme drank.  

Ze ging naast de man zitten, waarna de man, Chris genaamd, zijn verhaal aan haar vertelde.

Hij vertelde haar hoe hij op straat is beland, dat hij nooit zijn vader heeft gekend en dat hij zijn moeder heeft verloren aan de gevolgen van kanker. Hij vertelde haar over de verschrikkingen die hij heeft meegemaakt op straat en hoe drugs een gemakkelijke uitweg werd voor hem, maar hem in een persoon veranderde die hij lange tijd verachtte. 

Chris stak niet onder stoelen of banken dat hij aan de rand van de samenleving leeft en dat het lang geleden was dat iemand de moeite nam om een gesprek aan te knopen met hem.

Na een uur met de man te hebben gesproken, moest Casey helaas weg om haar moederlijke plichten te vervullen.

Voordat ze wegging, vroeg Chris haar om even te wachten. Hij schreef iets op een blaadje, gaf het aan de vrouw en liep weg.   

Advertisement

Toen Casey het vervrommelde blaadje opende, besefte ze welke impact haar kleine grootste gebaar had op de man en hoe een daad van onbaatzuchtigheid werkelijk het verschil kan maken.

"Ik was van plan om vandaag zelfmoord te plegen. Dankzij jou heb ik daar vanaf gezien. Bedankt, je bent een mooi persoon."

De kleine daad van vriendelijkheid van Casey was een wijze les voor beide personen: zij leerde dat je nooit meteen je oordeel klaar moet hebben en dat er echte en oprechte mensen schuil kunnen gaan achter een misleidend uiterlijk; hij leerde dat er nog steeds liefde, solidariteit en genegenheid bestaat op de wereld, wat het waard is om voor te leven. 

Dit is de originele post, die een inspiratiebron vormde voor duizenden mensen :-)

"Today I went to Dunkin' Donuts and saw a clearly homeless guy sitting on the side of the road and picking up change....

Posted by Love What Matters on Martedì 12 gennaio 2016
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt